Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Баскетболісти „Львівської політехніки-Галичини” поступилися дніпропетровському “Дніпру”

Баскетболісти “Львівської політехніки-Галичини” в заключному матчі першого кола регулярної першості чоловічої Суперліги чемпіонату України на своєму майданчику поступилися дніпропетровському “Дніпру” – 80:89.

 

“Львівська політехніка-Галичина” (Львів) – “Дніпро” (Дніпропетровськ) – 80:89 (15:15, 27:29, 18:27, 20:18). 16 грудня. Львів. Палац спорту “Будівельник”. 350 глядачів.

Судді: Роман Пономаренко, Ігор Калугін (обидва – Київ), Володимир Пед’єв (Одеса).

Комісар ФБУ: Борис Сосновський (Київ).

“Львівська політехніка-Галичина”: стартова п’ятірка – Жужа (4 очки), Хопкінс (7), Лемик (19), Штереб (5), Гальонкін (9); на заміну виходили – Булаїч (9), Неухацький (12), Бєсков (10), Шевченко (5).

“Дніпро”: стартова п’ятірка – Іванов (21), Коваль (11), Завадскас (12), Лідека (7), Вільховецький (3); на заміну виходили – Кобзистий (25), Марков (1), Агапов (3), Панченко (4), Матюкевич (2).

Напередодні матчу з “Дніпром” на тренуванні, як то кажуть, на рівному місці, травмував спину новачок “Львівської політехніки” сербський форвард Сміляніч, який непогано себе зарекомендував у попередньому матчі з МБК “Миколаїв”. А тому в звітному матчі він не зміг допомогти своїм новим партнерам. Як показав перебіг подій на паркеті палацу спорту “Будівельник”, ця втрата стала для господарів фатальною. Адже галичани загалом провели чи не найкращий свій матч у сезоні, однак другої перемоги в чемпіонаті так і не одержали.
А найприкріше, що у підопічних Андрія Шаптали і без Сміляніча був чудовий шанс обіграти дніпрян. Адже після абсолютно рівної боротьби в першій половині зустрічі (на велику перерву команди пішли за рахунку 44:42 на користь гостей), на початку третьої чверті господарі спромоглися на відмінний спурт: упродовж двох з половиною хвилин наша команда набрала 12 очок поспіль, чим зробила, як видавалося на той момент, серйозну заявку на перемогу.
Але після 150 секунд феєричного баскетболу, на жаль, у діях “політехніків” стався п’ятихвилинний провал, коли на майданчику була лише одна команда – “Дніпро”. Підопічні Георгія Ступенчука в ці хвилини творили на майданчику що хотіли, а найкращим свідченням їхньої переваги є рахунок цього відрізку матчу – 21:0 !.. Отож рахунок зустрічі за якихось п’ять хвилин змінився з 54:44 на 54:65. Коментувати тут нічого – і так все зрозуміло без слів.
В подальшому гра проходила в рівній боротьбі, але наздогнати суперника господарям так і не вдалося. Щоправда, за 1 хв. і 5 с до фінальної сирени команди розділяло лише чотири очки (75:79), але на фінішний спурт наших хлопців не вистачило і в підсумку перемогу з рахунком 89:80 святкував “Дніпро” та його 25 фанів, які спеціально приїхали до Львова аби підтримати своїх улюбленців.
Отож перше коло регулярної першості “Львівська політехніка-Галичина” завершила з однією перемогою в 12-ти матчах, посідаючи наразі передостанній рядок турнірної таблиці.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ