Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Баскетболісти львівської «Політехніки-Галичини» в гостях зазнали поразки від МБК «Миколаїв» - 86:96

Баскетболісти львівської «Політехніки-Галичини» в матчі 20-го туру регулярної першості чоловічої Суперліги чемпіонату України в гостях зазнали поразки від МБК «Миколаїв» - 86:96.
МБК «Миколаїв» – «Політехніка-Галичина» (Львів) – 96:86 (25:21, 34:24, 14:21, 23:20). 15 березня. Палац спорту «Надія». 1500 глядачів.
Судді: Шульга, Ніколащенко, Широбоков.
МБК «Миколаїв»: Бєсков (3 очки), Виноградов (2), Гілевич (18), Гладир (20), Кривцов (0), Онуфрієв (15), Раєвський (5), Сільковський (17), Чаусов (16), Тонченко (0).
«Політехніка-Галичина»: Кузьмін (16), Булаїч (0), Аннєнков (4), Зубрицький (9), Голубєв (14), Гуртовий (14), Улянко (13), Лобанов (0), Умбрашко (12), Голяхов (4).
 
З перших секунд матчу обидві команди грали практично «без захисту». І якщо спочатку львівські баскетболісти йшли з миколаївцями пліч-о-пліч, то приблизно з середини першої чверті господарі майданчику захопили ініціативу. Гравці МБК «Миколаїв» раз-по-раз завершували свої атаки влучними кидками й, відповідно, різниця в рахунку почала неухильно збільшуватися на їх користь. До того ж, у господарів пішли триочкові кидки. Перші три пункти із-за дуги в складі команди Володимира Поляха забив Іван Гілевич, який цим компонентом раніше не надто виділявся. Трохи згодом Гілевич знову відзначився трьома очками, щоправда два він забив із гри, а один – з лінії штрафних, оскільки під час кидка на ньому сфолив Володимир Гуртовий.
Подальші дії господарів майданчику стали справжнім жахом для львів’ян. Мало не всі кидки у бік кошика «Політехніки-Галичини» були результативними. Таким чином уже на велику перерву миколаївці пішли з 59 очками у своєму активі, у той час як гості зуміли набрати лише 45 пунктів.
Ще у другому періоді зазнав ушкодження Володимир Голубєв, який так і не зміг повноцінно повернутися у гру. Щоправда за його відсутності інші гравці «Політехніки-Галичини» доволі упевнено почали скорочувати рахунок. Двічі львів’яни зуміли наблизитися до суперників на відстань 7 пунктів, однак вдалі атакуючі дії гравців МБК «Миколаїв» все-таки не дозволили підопічним Валентина Вороніна здобути перемогу.
Поразка в Миколаєві не позначилася на турнірному становищі «Політехніки-Галичини»: маючи 12 перемог у 20-ти поєдинках, «студенти» й надалі посідають 5-те місце. В суботу, 22-го березня в львівському палаці спорту «Будівельник» наша команда поміряється силами з дніпропетровським «Дніпром». Початок зустрічі о 15.00 (дублери – 12.00). Це буде останній домашній матч підопічних Валентина Вороніна в регулярній першості.
 
Валентин ВОРОНІН, головний тренер «Політехніки-Галичини»:
- Ми наступили на ті граблі, на які не мали наступати. Зараз важко пояснити в чому причина поразки. Можу сказати одне: «високі» гравці сьогодні провели не найкращий матч.
Володимир ПОЛЯХ, головний тренер МБК «Миколаїв»:
- Перш за все ми налаштовувалися на боротьбу проти «великих» – Гуртового, Булаїча і Зубрицького. Ми намагалися не давати їм отримувати легкі м’ячі та атакувати з трисекундної зони. У багатьох ситуаціях хлопці впоралися із завданням. Не завжди це виходило, але в основному в цьому компоненті ми зіграли вдало. Не хочу відзначати когось окремо, усі старалися – перемогла саме команда.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ