Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Баскетболісти львівської «Політехніки-Галичини» здолали опір київського «Будівельника» – 81:75

Після серії з чотирьох поразок у матчах чемпіонату та Кубка України баскетболісти львівської «Політехніки-Галичини» в матчі 19-го туру регулярної першості чоловічої Суперліги національного чемпіонату вдома з рахунком 81:75 здолали опір київського «Будівельника».
Ще за день перед матчем лідер «Будівельника» Леонід Стефанишин казав, що шанси команд на перемогу приблизно 50 на 50. «Ми забули гру в Києві, в якій ми поступилися з великою різницею у рахунку. Було зроблено висновки після цього матчу, і я надіюся, що завтрашня гра покаже наскільки вони були правильними», - заявив форвард киян.
І справді, суботній матч показав, що кияни дійсно зробили висновки після проваленого домашнього поєдинку, який фактично пройшов в «одну корзину» - 66:103, і рішуче настроїлись взяти реванш. Це  показала перша чверть матчу, яку гості виграли у два пункти. Однак, у другій десятихвилинці лідерські якості продемонстрували Володимир Голубєв та Павло Улянко, які своєю старанністю та влучними атаками кільця суперника відновили паритет на майданчику — 25:25. А наприкінці періоду «політехніки» зуміли вийти вперед—37:34. З таким рахунком команди пішли на велику перерву. 
У третій чверті, як прогнозувалося, більш досвідчені гравці львівського клубу зуміли наростити свою перевагу. Спочатку зусилля тих-таки Улянка та Голубєва зробили рахунок 45:37, однак через кілька хвилин Голубєв, влучивши з-за дуги, заробив +10 для своєї команди — 56:46. А на останній перепочинок у матчі «політехніки» пішли, перемагаючи 62:50.
У заключній десятихвилинці «студенти» дещо збавили оберти, що і відбилося на підсумковому рахунку.  Останні пункти у кошик гостей з лінії штрафних поклав Ярослав Зубрицький, який провів явно не найкращий свій матч. А поєдинок завершив ефектним слем-данком  «будівельник» Мілан Вучічевіч. Як підсумок - 81:75 - важлива перемога «Політехніки-Галичини» після серії поразок у вітчизняній суперлізі. У складі господарів дебютував російський легіонер Олексій Голяхов. Щоправда за кільки хвилин, проведених на майданчику, він нічим відзначитися не зумів.
Перемога над «Будівельником» дозволила «Політехніці-Галичині» за три тури до завершення регулярної першості піднятися на четвертий рядок турнірної таблиці. Наразі в чемпіонаті настає двотижнева пауза. Свій наступний поєдинок наша команда проведе в гостях 15-го березня проти МБК «Миколаїв», який веде відчайдушну боротьбу за місце у вісімці найкращих, що дозволяє в матчах плей-оф продовжити боротьбу за нагороди.
 Валентин Воронін, головний тренер БК «Політехніка-Галичина»:
- Особливих огріхів у грі моєї команди я не бачив. Ми могли перемогти й з більшим рахунком, однак не вдалося. Це вже не той „Будівельник”, з яким ми грали у першому колі. Я очікував такої гри. Кияни дуже серйозно готувалися до цього матчу, тому гра видалася складною. Нарешті після травм почали приходити до тями Голубєв і Гуртовий, і одразу у нас з’явилася інша гра. Схоже, що наша команда помалу почала долати кризу, яка призвела до чотирьох поразок поспіль. Якщо чесно, під час матчу я був спокійний – відчував, що сьогодні повинні перемогти. Тому я задоволений підсумковим результатом. Головне тепер підвести команду в оптимальній формі до матчів плей-оф, у яких ми розраховуємо поборотися за один з комплектів нагород.
Євген Мурзін, головний тренер «Будівельника»:
- Дуже хороший матч. Велика напруга уподовж усіх 40 хвилин. Ми себе непогано проявили, однак нас підвела реалізація та ще кілька технічних елементів. У тому числі й неточні передачі та втрати м’яча. До того ж команді не вдалося впоратися з лідерами «Політехніки-Галичини». Тон гри задав Улянко, а потім його почин підхопив Голубєв. Саме ці гравці, на мою думку, зробили найбільший внесок у перемогу свого клубу.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ