Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Байден і Меркель провели консультації щодо концентрації російських військ уздовж кордону з Україною

Президент США Джо Байден і канцлер Німеччини Анґела Меркель вважають, що скорочення чисельності російських військ уздовж кордону з Україною допоможе деескалації напруженості в регіоні, йдеться в повідомленні офісу Меркель про телефонну розмову двох лідерів, яка відбулася 14 квітня.
Фото AFP

Байден і Меркель домовилися закликати Росію до скорочення військової присутності на українському кордоні, - передає Радіо Свобода.

Нещодавні фотографії, відео та інші дані свідчать про пересування великого числа російських збройних підрозділів до або біля кордону України та в анексований Крим. У Києві та на Заході це викликає стурбованість із приводу того, що Росія готується до нового вторгнення в Україну.

Раніше 14 квітня міністр оборони Німеччини Аннеґрет Крамп-Карренбауер звинуватила Росію в спробі посилити напругу вздовж кордону, а директор ЦРУ Вільям Бернс заявив комітету Сенату США, що США та їхні союзники мають ставитися до російських дій серйозно.

Крамп-Карренбауер сказала громадському телебаченню ARD, що її враження таке, що Росія «робить усе, щоб викликати реакцію», в той час як Бернс заявив, що Росія накопичила на кордоні достатньо військових сил та техніки «для обмеженої наступальної операції».

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, нещодавно під час телефонної розмови Ангела Меркель закликала Путіна припинити збільшення військ Росії біля кордонів України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ