Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Байден назвав Китай "бомбою уповільненої дії"

Президент США Джо Байден назвав Китай "бомбою сповільненої дії»" через наростання в країні економічних проблем і повільне зростання китайської економіки.

Про це повідомляє Reuters.

"У них є певні проблеми. Це недобре, тому що коли погані люди мають проблеми, вони роблять погані речі", – сказав Байден.

За його словами, Китай — у біді і США не хочуть завдавати шкоди Китаю, а лише прагнуть раціональних відносин із цією країною.

Агентство зазначає, що ці слова Байдена нагадали його коментарі у червні штаті, коли він назвав лідера Китаю Сі Цзіньпіна "диктатором". Вони прозвучали невдовзі після того, як держсекретар США Ентоні Блінкен завершив візит до Китаю, спрямований на стабілізацію відносин, які Пекін назвав найнижчими з моменту встановлення офіційних відносин у 1979 році.

Споживчий сектор Китаю впав у дефляцію, а заводські ціни продовжили падіння в липні. Можливо, Китай вступає в епоху значно повільнішого економічного зростання зі стагнацією споживчих цін і заробітної плати, що контрастує з інфляцією в інших країнах світу, пише Reuters.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ