Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Байден не відправить Остіна у відставку - ЗМІ

Президент США Джо Байден не розглядає можливість звільнення міністра оборони Ллойда Остіна після того, як той не повідомив Білому дому про свою екстрену госпіталізацію.

Про це повідомили видання Politico та The Independent із посиланнями на власні джерела з Білого дому.

Четверо високопоставлених чиновників Білого дому сказали в коментарі виданню Politico, що Остін продовжить працювати на своїй посаді, попри те, що приховав від адміністрації США свою госпіталізацію 1 січня.

Один з посадовців зазначив, що Байден не прийме відставку Остіна, навіть якщо той сам запропонує це.

Інший високопоставлений помічник Джо Байдена розповів The Independent, що президент цілком довіряє міністру оборони і цінує те, Остін вважає за краще бути "робочою конячкою", а не "цирковим конем" у своєму кабінеті. Водночас джерело зазначило, що на вертикалі міністерства оборони будуть певні наслідки через прогалину в комунікації.

Рішення не відсторонювати Остіна президент США ухвалив на тлі закликів про звільнення Остіна від республіканців, включно з Дональдом Трампом.

Речник Ради національної безпеки Джон Кірбі раніше говорив журналістам Air Force One, що на цей час немає "жодного іншого плану, крім того, щоб міністр Остін залишився на посаді".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ