Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

База сайту «Миротворець» поповнилась кандидатом в президенти РФ

Кандидатку в президенти РФ Ксенію Собчак внесли до бази сайту «Миротворець» через «свідоме порушення держкордону України», - Громадське.

«Свідоме порушення державного кордону України з метою проникнення в окупований Росією Крим у квітні 2014-го і липні 2014-го року. Мінпулювання суспільно-значущою інформацією з метою отримання політичних дивідендів», — так пояснили в «Миротворці» причини занесення до списку Собчак.

Також на сайті йдеться, що Собчак у 2014 році «виправдовувала російську окупацію АР Крим».

Центр «Миротворець» є неурядовою організацією, що займається «дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку».

Раніше кандидатка в президенти РФ Ксенія Собчак заявила, що звернулася до посольства України за дозволом на поїздку в Крим. «Я направила листа до посольства України. Якщо я поїду в Крим, то тільки через Україну. Якщо я отримаю дозвіл на цей в'їзд, я поїду туди», — сказала Собчак.

Водночас у посольстві України не підтверджують звернення Собчак щодо відвідування Криму.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав «політичною шизофренією» намір Собчак проводити в окупованому Криму передвиборчу агітацію.

Нагадаємо, Собчак заявила, що анексію Криму не визнала жодна світова держава і навіть «Сбербанк Росії». 

Так вона відреагувала на заяву депутатки Держдуми від «Єдиної Росії» Наталії Поклонської, яка назвала слова телеведучої Собчак про те, що Крим є українською територією, «неповагою до людей і власної батьківщини».

Громадське

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ