Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

"Бекрутівці" та "дід-медовик": кого Україна віддала терористам?

Опублікували імена тих терористів, яких в ході обміну віддала Україна.

Прізвища на Facebook опублікував журналіст Сергій Зарайський.

"Маємо знати і пам'ятати. Ось найзапекліші терористи, яких Україна передала сепаратистам.

Володимир Дворніков, Віктор Тетюцкій і Сергій Башликов – звинувачуються в теракті біля Палацу спорту в Харкові в 2015 році, в результаті якого загинуло 4 особи. Суд дав терористам довічне і відпустив під особисте зобов'язання.

Микола Бутрименко – звинувачується в тому, що здав терористам українських військовослужбовців, які ночували на його фермі. Десятьох розстріляли, п'ятьох взяли в полон.

Дарина Мастікашева – українська спортсменка, колишня чемпіонка з тхеквондо з Кам'янського, обвинувачена в державній зраді. Її підозрюють у вербуванні колишніх учасників АТО з метою в подальшому підставити їх в Росії, зобразивши терористами.

Мехті Логунов – 85-річний харків'янин, якого звинувачують в зраді і шпигунстві. За словами прокуратури, він збирав інформацію про оборонні замовлення України і збирався передати їх Росії.

Максим Місяка – звинувачується у вбивстві трьох чоловік. 1 серпня 2013 року його вбив харківського підприємця Ярослава Бисага, а 9 березня 2014 року розстріляв в кафе підприємця Євгена Слоневського і його знайомого Олега Литвинова.

Олександр Шевцов, Ігор Удовенко, Євген Подмазко, Катерина Фотева, Володимир Грубник – підозрюються в організації вибухів в Одесі. Групу з перших чотирьох підозрюють в 14 вибухах і підготовці до ще одного. Слідство вважає, що в 2014-му і на початку 2015-го років вони закладали вибухові пристрої під офісами волонтерських центрів та інших проукраїнських організацій Одеси. Діяльність терористів курирували і фінансували з Росії. Володимир Грубник підозрюється в організації вибуху під стінами СБУ.

Костянтин Калашников - звинувачується в диверсії на залізниці неподалік Іллічівська в 2015 році.

Сергій Долженков (Капітан Какао) – фігурант "справи 2 травня", звинувачується в організації заворушень 2 травня 2014 року в Одесі.

Денис Шатунов – обвинувачений в організації замовного вбивства Сергія Ходіяка, яке вдалося запобігти. Також Шатунов – член антімайдановской групи Куликового поля в Одесі.

Рафаель Лусваргі – бразильський найманець, засуджений за підтримку ДНР.

Руслан Гаджієв – танкіст батальйонів терористів "ЛНР" "Август".

Олег Доронін – служив у так званому батальйоні "Привид", а в квітні перейшов до "народної міліції ЛНР".

Микола Рубан – "дід-медовик", в січні 2015 го приніс на блокпост українських військових 3-літрову банку меду, подякував за службу і пішов. В результаті один боєць ВСУ загинув, а двоє отримали поранення.

Олег Янішевський, Сергій Тамтура, Сергій Зінченко, Павло Аброськін і Олександр Маринченко – фігуранти справи колишніх "беркутівців" по вбивству 48 осіб на Майдані", - написав журналіст.

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, Офіс Президента опублікував прізвища 76 звільнених полонених, котрих в ході обміну передали учора Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ