Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бельгія відновила прикордонний контроль з Францією

Бельгія оголосила у вівторок про тимчасове відновлення контролю на кордоні з Францією, щоб впоратися з можливим напливом мігрантів. Про це заявив міністр внутрішніх справ Жан Жамбон, повідомляє Le Soir.

"Ми поінформували Європейську комісію про те, що збирається тимчасово відступити від Шенгена", - сказав Жамбон.

Причиною такого рішення стало побоювання напливу нелегальних мігрантів з наметового табору на околиці міста Кале на півночі Франції, так званих "джунглів".

Міністр заявив, що влад хоче запобігти табору оселитися в Бельгії. "Ми повинні уникати економічних наслідків для узбережжя і порту Зебрюгге", - сказав він.

За його словами, систематичний контроль на стратегічно важливих ділянках франко-бельгійського кордоні, відомих контрабандистам або мігрантам. "Це буде тривати до тих пір, поки це необхідно", - попередив Жамбон. 

Як повідомлялося, минулого тижня префектура департаменту Па-де-Кале видала постанову про виселення до 23 лютого людей, що проживають в південній частині табору. 

Проте, Виселення табору мігрантів у Кале, відомого як "джунглі", було відкладене рішенням суду.

В таборі в Кале мешкають кілька тисяч мігрантів, які час від часу роблять спроби прорватися в тунель під Ла-Маншем і потрапити до Британії.

Європейська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ