Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бездіяльність керівниці Львівавтодору завдає місту збитків та наражає містян на небезпеку

Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
Фото Гал-інфо.
1/7
Керівництво ЛКП "Львівавтодор" ігнорує функції замовника, та не заставляє виконавця виконувати гарантійні зобов'язання по заміні неякісних делініаторів на вулиці Свєнціцького у Львові.

Нагадаємо, в жовтні 2019 року, ЛКП «Львівавтодор» уклав угоду з ТОВ «Трафік Менеджмент Груп» про постачання 2,5 тис. делініаторів упродовж 2020 року на загальну суму 1,9 млн грн. Частина з цих делініаторів була встановлена на вулиці Свєнціцького, що мало відокремити смугу для проїзду трамваїв і прискорити рух їх рух.

Згідно технічних вимог тендеру на постачання, делініатор дорожній повинен бути стійким до наїздів великогабаритних транспортних засобів впродовж всього гарантійного терміну експлуатації (не менше 5 років), та бути обладнаним світлоповертальними елементами.

З часу встановлення, було виявлено, що про стійкість до наїзду транспортних засобів немає жодної мови, адже делініатори постійно руйнуються, частина ще на етапі монтажу отримує тріщини в місцях кріплення. Також водії скаржаться, що в нічний час їх не видно через відсутність або неякісне виконання передбачених світлоповертальних елементів.

За технічним станом даних делініаторів повинен стежити замовник послуги ЛКП "Львівавтодор", і виставляти відповідні претензії, що до швидкої заміни зруйнованих виконавцем ТОВ «Трафік Менеджмент Груп». Але як показала практика, заміна відбувається лише після неодноразових скарг львів'ян на Гарячу лінію міста, або після публікацій у ЗМІ. Також досі не усунуто невідповідність технічних вимог, щодо світлоповертальних елементів.

Така бездіяльність керівництва ЛКП "Львівавтодор" завдає збитків не лише бюджету міста, через невиконання постачальником гарантійних зобов'язань, а й постійно наражає мешканців на небезпеку, адже рештки зруйнованих делініаторів становлять загрозу.

Гал-інфо направить запит в ЛКП "Львівавтодор" з проханням надати копії всіх актів-претензій, виставлених постачальнику за період від підписання угоди.

Зазначимо, керівницею ЛКП "Львівавтодор" є Оксана Єстеферова. За освітою інженер-технолог. У 2001 році почала працювати на трикотажній фабриці «Топаз», перед роботою у «Львівавтодорі» працювала керівником проєктів та програм компанії Procter&Gamble. Очолює «Львівавтодор» із січня минулого року як виконуючий обов'язки директора, а з 23 січня 2020 як директор.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ