Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бібліотека Львівської політехніки отримала доступ до програми HINARI

Користувачі Науково-технічної бібліотеки Національного університету «Львівська політехніка» отримали доступ до програми HINARI (Health InterNetwork Access to Research Initiative) – онлайн-колекції з біологічних та медичних досліджень, повідомила прес-служба Національного університету «Львівська політехніка».

Як розповідає директор Науково-технічної бібліотеки університету Олександр Шишка,програма HINARI  фунціонує вже десять років і на початках містила публікації із 1500 журналів та 6 великих видавництв: Blackwell, Elsevier Science, the Harcourt Worldwide STM Group, Wolters Kluwer International Health & Science, Springer Verlag and John Wiley. З року в рік кількість задіяних у проекті видавництв, журналів і повнотекстових ресурсів невпинно зростає. Сьогодні кількість доступних інформаційних ресурсів через мережу HINARI сягнула 8 тисяч і понад 160 видавництв.

Це насамперед одна з найбільших онлайн-колекцій опублікованих наукових досліджень ScienceDirect, що містить майже 10 мільйонів статей з більш ніж 2500 журналів і понад 6000 електронних книг, довідників, наукових збірників. SCOPUS – реферативна наукометрична база даних, що індексує 18000 назв наукових видань з технічних, медичних та гуманітарних наук 5000 видавців. Nature Publishing Group (NPG) – міжнародна видавнича компанія, що публікує наукові журнали. Science – академічний журнал Американської асоціації сприяння розвитку науки (AAAS), котру вважають одним з найавторитетніших наукових журналів у світі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ