Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Білан: Податкова міліція і надалі виконує свої обов’язки

Податкова міліція продовжує виконувати свої обов’язки щодо захисту економічних інтересів нашої держави. Про це заявив Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан на своїй сторінці у мережі Facebook.

"Розчарую тих комбінаторів, які цими днями вже нафантазували собі глобальні плани, аби не платити податки та вести тіньовий бізнес. Ми й надалі продовжуємо працювати, захищаючи економічні інтереси держави", - написав Сергій Білан, додавши фото листа Комітету з питань податкової та митної політики від 12.01.2017 №04-27/10-1226 з роз’ясненням ситуації щодо "технічної помилки" з ліквідацією податкової міліції.

Зокрема, у листі зазначається, що питання набрання чинності положень Закону України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні" №1797 від 21 грудня 2017 року врегульоване пунктом І розділу ІІ "Прикінцеві та перехідні положення".

Так, зміни набирають чинності з дня набрання чинності законом, який "визначає правові основи організації та діяльності центрального органу виконавчої влади, на який покладається обов’язок забезпечення запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, об’єктом яких є фінансові інтереси держави та/або місцевого самоврядування, що віднесені до його підслідності відповідно до Кримінального процесуального кодексу України та інших осіб, з якими цей орган взаємодіє".

Тобто, за висновком Комітету, "до дня набрання чинності вищевказаним законом, податкова міліція діє у чинному правовому полі, виконує функції, покладені на неї законодавством, та на її діяльність поширюються положення відповідних законодавчих актів".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ