Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Більш як 60 звернень з боку сімей, потерпілих у Скнилівській авіакатастрофі, буде подано на розгляд до Європейського Суду

Більш як 60 звернень з боку сімей, потерпілих у Скнилівській авіакатастрофі, буде подано на розгляд до Європейського Суду. Про це „Гал-info” повідомив адвокат справи „Скнилівська трагедія” Володимир Кравчук.

  Основною причиною є незадоволення сімей постраждалих в Скнилівській трагедії у виплаті матеріальної компенсації. Значна частина потерпілих не отримала грошей і досі. Як вважає Володимир Кравчук, з боку держави виникла певна дискримінація до її громадян, оскільки сім’ям потерпілих росіян було виплачено 200 тисяч доларів, тоді як сім’ї українців одержали лише по 100 тисяч гривень. Порушено Конвенцію про захист прав та свобод людини, ратифіковану 1997 року.
   За словами адвоката у справі „Скнилівська трагедія” Володимира Кравчука, заявки ще надходять, їх до 15 серпня, найпізніше 2 вересня 2006 року, буде передано до Європейського Суду з прав людини в Стразбурзі.
 Скнилівська авіакатастрофа сталася 27 липня 2002 року. О 12 годині 45 хвилин на аеродромі „Скнилів” у Львові під час виконання демонстраційного польоту на авіаційному святі, присвяченому 60-й річниці з дня створення 14-го авіаційного корпусу, зазнав катастрофи літак СУ-27УБ. Він упав на поле, де стояла авіаційна техніка та глядачі. Стався вибух, внаслідок котрого виникла пожежа. Через катастрофу загинули 77 осіб, 19 з них - діти. Було травмовано 116 осіб.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ