Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Більшість українців не бажають робити щеплення від коронавірусу вакциною Covishield

67% українців не бажають вакцинуватися від коронавірусу препаратом Covishield, який є аналогом AstraZeneca/Oxford. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» на замовлення Форуму здоров'я Зоряни Скалецької, - передає Гал-інфо.
Фото Олена Ляхович

Натомість зробити щеплення цим препаратом висловили готовність 27%.

Слід зауважити, що серед опитаних більше готові вакцинуватися від COVID-19 люди старшого віку. Проте вони не хочуть робити щеплення вакциною Covishield. Особливо проти препарату виступають старші жінки.  Загалом ті, хто не бояться захворіти, а також вірять у міфи про коронавірус і вакцини, менше готові вакцинуватись будь-якою вакциною. 

Варто сказати, що приблизно третина опитаних вважає, що більшість або всі вакцини безпечні, водночас, майже половина вважають, що безпечні лише деякі вакцини. 16% вважають, що всі вакцини небезпечні.

Довідка

  • Аудиторія: населення України віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.
  • Вибіркова сукупність: 1 500 респондентів.
  • Метод опитування: CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing --телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). На основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів.
  • Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,5%.
  • Терміни проведення: 18-19 березня 2021 р.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, станом на 25 березня 2021 року в Україні виявили 16 669 нових випадків коронавірусної хвороби

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ