Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Біткоїн сьогодні: що там на ринку

Біткоїн 20 грудня торгується "по-ведмежому", минувши вузький діапазон від $16550 до $16800 і опустившись до рівня 16300. Однак біткоїн повернувся в той же торговий діапазон, що і раніше. Інвестори очікують вагомого фундаментального приводу для руху ціни. Аналогічно, ринок криптовалют в цілому демонструє мляву динаміку, що, можливо, пов'язано з майбутніми святковими торговими сесіями. До речі, купити біткоїн в Україні до новорічних свят більш ніж реально, тому не вагайтесь!

На початку 20 грудня основні альткоїни торгувалися в мінусі, оскільки загальна капіталізація крипторинку за попередній день знизилася на 1,45% до $800,17 млрд. За останні 24 години загальний обсяг ринку криптовалют виріс на 54,22% до $33,04 млрд. 

Загальний обсяг в DeFi на даний момент становить $1,80 млрд, або 5,44% від загального 24-годинного обсягу крипторинку. Загальний обсяг всіх стейблкоїнів зараз становить $30,60 млрд, що становить 92,62% від загального 24-годинного обсягу крипторинку.

А що там у Ефіра?

ETH, нативна криптовалюта, яка забезпечує роботу блокчейну Ethereum, продовжує страждати на тлі підвищеного тиску на продаж після яструбиного засідання ФРС. ETH, інакше відомий як Ефір, в останній раз знизився більш ніж на 5,0% в п'ятницю, прорвавшись до нових місячних мінімумів під своєю 21-денною DMA раніше на початку сесії. ETH/USD перебуває на вартісній межі нижче 1 200 доларів, що може спровокувати наступний етап продажів до мінімумів кінця грудня в районі 1 150 доларів. Тому купити ефіріум за такою ціною або чекати кінця місяця – вирішувати лише інвесторам.

Останнє падіння ефіру нижче 21-DMA (Displace Moving Average), яка в останні тижні виступала важливим джерелом короткострокової підтримки, свідчить про те, що позитивний імпульс, який підняв ETH до 1 350 доларів з листопадових мінімумів нижче 1 100 доларів, був вичерпаний. При цьому варто відзначити, що криптовалюта залишається в рамках довгострокового ведмежого тренда, який триває з серпня.

Після останнього засідання ФРС та виступу Джерома Пауелла, який “перекреслив” перспективу "ралі Санти" в кінці року, і загальна технічна картина ETH, схоже, значно погіршилася, повторний тест “подвійного дна” в районі 1 070 доларів здається набагато більш імовірним, ніж відскок до 1 500 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ