Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бійці КОРДу пройшли курс підготовки кінологів

Бійці КОРДу пройшли курс підготовки кінологів, - департамент комунікації Національної поліції України.

Тримісячна підготовка спецпризначенців проходила в Кінологічному навчальному центрі Державної прикордонної служби у місті Великі Мости, що на Львівщині. Більшість співробітників КОРДу раніше ніколи не мали справи з кінологією, а зі своїми службовими собаками познайомилися під час навчань.

Підготовку прийшли спецпризначенці з Харківської, Дніпропетровської, Хмельницької, Рівненської, Сумської областей, а також з міста Київ та Департаменту «Корпусу оперативно-раптової дії» Нацполіції.

КОРДівці разом зі своїми чотирилапими вихованцями опанували основи дресирування, вивчили методику і тактику застосування пошуково-штурмових собак.

За словами заступника начальника Департаменту «Корпусу оперативно-раптової дії» Нацполіції Івана Худоби, до роботи спецпідрозділів КОРД планується залучити службових собак. Їх натреновуватимуть на штурмову тактику.  До цього часу такий принцип в роботі спецпідрозділів не використовувався.

Начальник кінологічного відділу Департаменту охорони державного кордону Михайло Удовенко зауважив, що саме такі тренування дають змогу у певний момент уникнути людських жертв. Зокрема, здобуті в ході навчання вміння та навики дозволять службовим собакам виконати серйозні завдання щодо затримання або знешкодження правопорушників.

Крім того, навчання ускладнювалося тим фактом, що більшість співробітників КОРДу раніше ніколи не мали справи з кінологією. Відтак – бійці спецпідрозділів познайомилися зі  своїми службовими собаками під час навчань.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ