Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

На Київщині 35 бійців спецпідрозділу КОРД отримали службові сертифікати

У навчальному центрі Національної поліції у Київській області відбулося урочисте вручення службових сертифікатів 35 бійцям спецпідрозділу поліції КОРД ("Корпус оперативно-раптового дії"), які будуть нести службу в Харківській області, - УНІАН.

В урочистих заходах взяли участь прем'єр-міністр Володимир Гройсман, надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, секретар РНБО Олександр Турчинов та голова Нацполиції Хатія Деканоїдзе.

Виступаючи перед бійцями корпусу оперативно-раптового дії, прем'єр-міністр підкреслив, що сьогодні Україна потребує сильних правоохоронних органів.

"Кожен чоловік повинен знати, що будь-хто, хто підніме руку на нашу незалежність, буде покараний", - сказав Гройсман.

При цьому він подякував послу США за підтримку і висловив переконання, що така співпраця буде продовжуватися.

У свою чергу Аваков нагадав, що програма створення КОРД стартувала в минулому році в 18 містах країни.

“І сьогодні тут присутні київський і харківський КОРД, представники якого пройшли жорстку систему тренувань. Для нас важливо, щоб та програма, яку ми розпочали в минулому році, була завершена за нашим планом в 2017 році", - сказав міністр МВС.

Керівник Нацполіції, звертаючись до спецназівців, зазначила, що створена Національна поліція повинна працювати на інтереси нашої країни, яка повинна розвиватися як демократична країна.

"Найголовніше, що все у нас виходить, і все у нас вийде", - сказала Деканоїдзе.

Посол США, у свою чергу, підкреслив, що існуючий рівень підготовки бійців КОРДу відповідає найвищим вимогам, які стоять перед офіцерами спецслужб, в тому числі Сполучених Штатів.

Американський дипломат зазначив, що Харківська область, де будуть нести службу випускники спецпрограми, є східним кордоном демократії", "східним кордоном з Росією".

"За вами не тільки сподівання українського народу, але і наша підтримка в створенні незалежної демократичної держави", - підкреслив він.

Звертаючись до бійців, секретар РНБО констатував, що одним з головних завдань на сьогоднішній день є захист України як від внутрішніх, так і від зовнішніх ворогів.

“В умовах, коли наша держава економічно ослаблена, організована злочинність піднімає голову. Організована злочинність - це ваші основні "клієнти", з якими ви будете боротися. Ваш професіоналізм або зупинить організовану злочинність, або знищить її. І я впевнений, що ви з цим впораєтеся", - сказав Турчинов.

Водночас в Департаменті комунікацій МВС України повідомили, що бійці спецпідрозділу КОРД були відібрані з майже 500 колишніх бійців спецпідрозділу міліції. Вони будуть брати участь у знешкодженні небезпечних злочинців, звільняти заручників, здійснювати силову підтримку інших підрозділів поліції, а також в разі необхідності будуть брати участь в антитерористичних операціях спільно з СБУ.

У МВС зазначили, що крім того бійці спецпідрозділу можуть виконувати завдання з охорони свідків у кримінальному судочинстві та охороні громадського порядку.

Як повідомлялось раніше, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє про намір завершити створення поліцейського спецназу КОРД по всій Україні до кінця 2016 року.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ