Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Кандидати на службу в КОРДі пройшли п'ятиденний курс витривалості

Як повідомили Гал-інфо в прес-службі МВС, кандидати на службу в КОРДі пройшли п'ятиденний курс витривалості. Він став останнім і найскладнішим етапом відбору, який повинні були подолати претенденти на службу у поліцейському спецпідрозділі.

За словами заступника начальника Департаменту діяльності КОРД Нацполіції України Миколи Путія, кандидати пройшли курс витривалості успішно. П'ятий день випробування став одним із найскладніших, адже майбутні спецпризначенці пройшли 20-кілометровий марш-кидок по пересічній місцевості. Під час виконання цієї вправи вони також виконували інші завдання.

Організатори екзаменів зазначають, що основним завданням 5-тиденного курсу витривалості став відбір кандидатів не лише фізично сильних, але й стресостійких, зданих виконувати команду керівника, вирішувати складні завдання, швидко реагувати на ситуації, що склалися.

"Саме ця п’ятиденка, доведе хто є хто", – підкреслила начальник відділу кадрового забезпечення Департаменту діяльності КОРД Лариса Пауль.

Вона також додала, що з 33 кандидатів вибули лише троє. За тією статистикою, яка є у багатьох спецпідрозділів, українські бійці за цим показником встановили рекорд.

Нагадаємо, раніше глава МВС Арсен Аваков повідомив, що заявки на вступ до КОРДу подали понад 7 тисяч осіб. Кандидати пройшли психологічне тестування, здали іспити з фізичної підготовки та зі стрільби. 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ