Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бійці підозрюють свого медика у непрофесійності

Бійці третього окремого батальйону 24 ОМБР скаржаться на некомпетентність свого начальника медичної частини Світлани Копенкіної, яка відмовляється надавати військовослужбовцям медичну допомогу. Жінка на цій посаді не так давно і сама вона родом із Луганської області. Про це військовослужбовці розповіли Гал-інфо.

«Нам доводиться самим давати собі раду. Один солдат кашляв, просився у госпіталь, а вона його не скерувала. Ми спілкуємося з іншими військовими і у них зовсім інше ставлення медиків. У нас же начмед – це абсолютно неадекватна жінка. До неї звертаються хворі, а вона їх не госпіталізує. До госпіталя ми доберемося самостійно. Як лікар вона на нас просто не реагує», - розповів один із військових.

За його словами, начальник медичної служби була на третій лінії оборони в Муратово і там також показала себе не з найкращого боку.

«Ті, хто там були, розповідали, що поранені не отримували від неї належної кваліфікованої медичної допомоги. Ми в АТО бачили, яке медичне забезпечення є в 93-ї бригади. Там і лікарі, і волонтери стараються. У нас також багато чого дають волонтери, але куди воно дівається - невідомо», - зазначив співрозмовник.

Як розповів ще один військовий, начальник медичної частини нині перебуває у статусі виконувача обов’язків.

«Це посада для людини з вищою медичною освітою, а у неї лише медичне училище. Вона не кваліфікований медик. Можливо, вона не надає належної медичної допомоги з елементарних причин – через брак знань. У нас були такі випадки, коли саме через ігнорування з її боку військовослужбовця без свідомості привезли до госпіталю, що призвело мало не до зупинки серця. Ця людина просто не на своєму місці. І це ж ми говоримо про медика в бойовій частині, а уявіть яку вона може надати допомогу на фронті?», - зазначив співрозмовник.

Як повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Олександр Поронюк, керівництво частини звинувачення відкидає і характеризує начальника медичної частини, як кваліфікованого медика.

«Вона має величезний практичний досвід роботи і працювала старшою операційною медсестрою в артемівському госпіталі. Була в медичній роті Нацгвардії. Проблема є в тому, що в частині є хлопці з інших областей і кожен хоче лікуватися в госпіталях поблизу дому. У неї достатньо знань, щоб надавати допомогу і вона робить це згідно з інструкцій. Усі пацієнти живі і здорові», - сказав Олександр Поронюк.

Він зазначив, що неможливо серйозно сприймати інформацію, коли вона подається анонімно.

З огляду на слушне зауваження Олександра Поронюка щодо анонімності один з бійців 24 ОМБР, які звинувачують свого начмеда у некомпетентності та байдужості, погодився назватися - солдат Анжела Михайлівна Чонка. Відтак, Гал-інфо бере на себе зобов`язання далі стежити за цією темою, а також сподівається, що оприлюднена критична інформація стане приводом для оперативного і об'єтивного врегулювання конфлікту, а не для банального зведення порахунків.

"Мене сьогодні виписують із госпіталю, питаюсь у начмеда, як я маю дістатись до частини? Відповідь була така: як хочете, так і добирайтесь. Це нормально?", - розповіла на завершення Анжела Чонка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ