Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Бійцями АТО намагаються маніпулювати, - Свінціцький

Уже через два тижні спеціально створена робоча група у Львівській міськраді представить комплексну програму для вирішення земельного і житлового питання для бійців АТО, яка максимально захистить інтереси усіх воїнів-вихідців зі Львова. Тож головне зараз – не дозволити маніпулювати думкою бійців і не використовувати їх у політичних іграх.
Про це сьогодні, 29 вересня, заявив керівник міжфракційної депутатської групи з питань АТО у Львівській міській раді, Віталій Свінціцький, коментуючи нинішні події, коли по суті було зірвано пленарне засідання сесії. Повідомила прес-служба «Народного контролю». 

«Під час перерви депутати спільно із чиновниками і пікетувальниками мали доопрацювати ухвалу, підготовлену вчора про виділення 48 га землі бійцям від Зимноводської сільради. Також у другому пункті йшлося про виділення бюджетних коштів для зведення будинку для учасників АТО на вул. Під Голоском. Утім, робоча група після годинної дискусії так і не дійшла спільного знаменника», –  розповів депутат.

За його словами, пікетувальники, які від ранку заблокували трибуну у сесійній залі, так і не подали власних пропозицій по жодному із пунктів ухвали.

«Коли ми в процесі роботи уточнювали пункти ухвали, то чітко відстежувалося, що хтось корегує та регулює процес. Це врешті і завадило дійти спільної згоди», – сказав Віталій Свінціцький.

Він наголосив, що депутатська група з питань АТО переконана у необхідності розробити та презентувати бійцям АТО комплексну програму, щоб забезпечить соціальними пільгами, землею та нормальним житлом усіх бійців, а не лише тих, хто пікетує міську раду.  

«Зараз під Ратушею – лише одна із громадських організацій, а їх у Львові понад 40, в області – 114. Тож ми не можемо зважити лише на їхній інтереси,  забувши про тих, хто не входить до жодної організації, але так само захищали Україну на фронті. Ці хлопці воювали не за якісь привілеї, але також потребують і житло, і землю. Вони очікують, що влада Львова зможе відстояти їхні інтереси», – говорить Віталій Свінціцький.

Він повідомив, що програма, яку напрацьовуватимуть два тижні, включатиме у себе і вирішення земельного питання, і покращення житлових умов, і закінчення будівництва кварталу для бійців на вул. Під Голоском на 200 квартир.

«Головне, щоб ця програма формувалася за принципом справедливості. У Львові 4 тисячі  АТОвців, на квартирній черзі – 2 200 воїнів. І ми маємо подбати про кожного нашого побратима. А сторонні організації, які не мають стосунку до АТО, я просив би  не розпалювати ворожнечу і не маніпулювати хлопцями. Такі речі неприпустимі. Не робіть війну у Львові!», - закликав Віталій Свінціцький.

Зазначимо, що комплексну програму розглядатимуть через два тижні і її презентуватимуть кожній громадській організації бійців АТО.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ