Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Благодійний проєкт "Пташки Перемоги" зібрав вже 500 квадрокоптерів Mavic

Фото: Олександр Тіщенко
Фото: Олександр Тіщенко
Фото: Олександр Тіщенко
Фото: Олександр Тіщенко
Фото: Олександр Тіщенко
Фото: Олександр Тіщенко
Фото: Олександр Тіщенко
Фото: Олександр Тіщенко
Фото: Олександр Тіщенко
Фото: Олександр Тіщенко
1/5
Благодійний проєкт "Пташки Перемоги" перетнув екватор і ювілейний 500-й Mavic 3T з тепловізійною камерою полетить до одного зі львівських підрозділів". Про це повідомили 26 червня у пресслужбі ЛОДА.

Загалом сьогодні на фронт поїдуть 53 безпілотники, серед них – п'ятисотий дрон Mavic 3T з тепловізійною камерою. Їх отримають 80-та ОДШБ, 24-та ОМБ ім. короля Данила, 125-та бригада Сил ТрО та 65 ОМБр. 

«Дрони на фронті відіграють велику роль. Це «очі» наших захисників. Завдяки навіть маленькому безпілотнику нашим воїнам вдається знищувати ворожу техніку, склади з боєприпасами. Не менш важливо, що дрони допомагають нашим розвідувальникам дізнатись, що відбувається на навколишній території, чи часом не готують напад окупанти. Сучасні дрони мають хороші камери нічного бачення, тому допомагають воїнам бути напоготові 24/7, а ще стають у пригоді, коли потрібно знайти поранених», – зауважив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Ініціативу «Пташки Перемоги» започаткували у березні 2023 року. Відтоді на передову відправили уже 523 безпілотники. Загальна мета – збір 1000 безпілотників для ЗСУ.

Проєкт реалізують у співпраці з начальником Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександром Тіщенком, засновником БО «Добро.Дій» Ігорем Дулином. Партнерами виступили АТ «Львівгаз» та БФ «Support Ukraine», Український фонд розвитку / Ukrainian fund of development, Благодійний фонд «БО «Добро для України», Компанії HomeGroup, «Спокій», Благодійний фонд сім’ї Доскіч. 

«Семимильними кроками ми наближаємось до цілі нашого проєкту - 1000 дронів і до нашої Перемоги», - зокрема зазначив Олександр Тіщенко.

«З перших днів повномасштабного вторгнення ми долучилися до ініціативи «Пташки Перемоги». Ми шукаємо спонсорів, зокрема з-за кордону, які готові співфінансувати виробництво дронів, або ж надають безоплатно самі БпЛА. Найактивніше долучилась Норвегія, Велика Британія та Нідерланди, – зазначили представники Благодійного фонду «Support Ukraine» Тарас Мельник та Сергій Мамчур.

Голова ГО «Добро. Дій» Ігор Дулин розповів, що уже є запити від наших бригад на постачання нових дронів, тому наступного тижня на фронт поїде чергова партія БпЛА. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ