Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Близько 170 місцевих органів влади впровадили енергоменеджмент

Близько 170 місцевих органів влади впровадили енергоменеджмент у бюджетній сфері за підтримки Держенергоефективності.
Скріни з сайту MEGOGO.

У співпраці з Держенергоефективності 169 місцевих органів влади запровадили енергоменеджмент/енергомоніторинг у бюджетних установах. Це майже у 3 рази більше, ніж у квітні 2017 р., коли було лише близько 60 таких органів влади.

Зокрема, енергомоніторингом охоплено:

98 міст;
47 районів;
14 регіонів;
10 об’єднаних територіальних громад (ОТГ).

Як бачимо, ініціатива Держенергоефективності, проявлена у 2017 р. щодо широкого впровадження енергоменеджменту у бюджетній сфері, дала результат.

«У квітні 2017 р. на III Форумі енергоефективного партнерства ми зібрали більше 700 представників органів місцевого самоврядування і оголосили про необхідність енергоменеджменту», - прокоментував Голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

Держенергоефективності розробило та Уряд схвалив План заходів із впровадження систем енергоменеджменту в бюджетних установах.

«На виконання цього Плану ми спільно з Проектом USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» підготували та поширили серед місцевих органів влади Методичні рекомендації із зразками документів для організації системи енергоменеджменту (http://saee.gov.ua/sites/default/files/ENERGY_MANAGEMENT_15_08_2017.pdf)», - повідомив С.Савчук.

Більше 40 місцевих органів влади тісно співпрацюють з Агентством у цій сфері, уклавши відповідні Меморандуми. Фахівці Агентства надають постійну підтримку та консультації.

Також Агентством із Проектом Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) «Реформа в сфері енергоефективності України» та Представництвом Фонду ім. Ф. Еберта в Україні проведено 25 регіональних семінарів для понад 4000 спеціалістів-потенційних енергоменеджерів.

Отже, майже 170 місцевих органів влади вже управляють енергоспоживанням у бюджетних закладах та заощаджують на цьому до 20% без значних капіталовкладень.

Наразі 80 місцевих органів влади готуються до енергоменеджменту. У 2019 р. очікується, що вже 250 місцевих громад матимуть енергомоніторинг.

«Наша ціль – поширити енергоменеджмент на всі бюджетні заклади по всій країні та дати можливість заощаджувати мільйони гривень бюджетних коштів на оплаті за енергоресурси. – наголосив С.Савчук. - Тому закликаю усі міста, райони, регіони та ОТГ активно впроваджувати енергоменеджмент у бюджетних установах!».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ