Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Близько 40% військових строкової служби укладають контракт – ЗСУ

У цьому році контракт на проходження військової служби уклало близько 40% військовослужбовців строкової служби. Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив начальник відділу комплектування і призову – заступник начальника управління призову та комплектування ГУ персоналу ГШ ЗСУ Валерій Дендебера, передає кореспондент УНН.

"Протягом поточного року ми прийняли понад 2 600 призовників за контрактом, тобто цей показник складає близько 40% від призовників", - сказав Дендебера.

За його словами, ті особи, які прослужили на строковій службі 11 місяців, мають право при бажанні укласти контракт мінімум на 6 місяців. При цьому Дендебера запевнив, що, як і минулі рази, жоден військовослужбовець-строковик не залучатиметься до виконання завдань в зоні ООС.

Дендебера також нагадав, що з 1 жовтня по 30 грудня в Україні розпочинається призовна кампанія на строкову військову службу, під час якої планується призвати і направити до військ 17 960 осіб. За словами Дендебери, у цьому році запланована кількість на пору призовників збільшена приблизно на 3 тис. осіб у порівнянні з попередньою призивною кампанією за рахунок того, що до Національної гвардії та прикордонної служби цієї осені планується набрати на 1,5 тис. осіб більше.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ