Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Близько 4 тис мобілізованих четвертого етапу підписали контракти зі ЗСУ

З початку року до Збройних Сил України вже прийнято понад 23 тисячі військовослужбовців за контрактом. Про це сьогодні, 27 квітня, повідомив під час брифінгу у Міністерстві оборони України тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України полковник Марк Андрусяк, повідомила прес-служба Міноборони.
 

Офіцер поінформував громадськість щодо прийняття на військову службу за контрактом, призову на строкову військову службу та звільнення військовослужбовців Збройних Сил України, призваних під час четвертого етапу часткової мобілізації.

«Більш привабливою контрактна служба стала після введення короткострокового контракту на шість місяців. Він діє для військовослужбовців строкової служби та мобілізованих, які відслужили не менше 11 місяців, або осіб, звільнених з військової служби під час особливого періоду. Після закінчення терміну контракту солдат може звільнитися без додаткових вимог або, за його бажанням, продовжити службу за новим контрактом», — розповів полковник Марк Андрусяк.

Він зазначив, що такий вид контракту уклали вже понад 2,5 тисяч військовослужбовців.

Офіцер підкреслив, що в першу чергу на військову службу за контрактом добираються кандидати, які мають бойовий досвід або попередньо проходили військову службу. Створено дворівневу систему відбору кандидатів — у військових комісаріатах та у навчальних центрах. При цьому пріоритет у комплектуванні надається бойовим частинам, які залучаються до виконання завдань у районі проведення антитерористичної операції.

«Враховуючи стійку позитивну динаміку залучення громадян на військову службу за контрактом, оборонне відомство планує щомісячно приймати на контракт до 6 тисяч осіб», — повідомив полковник Марк Андрусяк.

Він відзначив, що контракт зі Збройними Силами, зокрема, активно укладають військовослужбовці, призвані в ході четвертого етапу мобілізації.

«З початку року вже близько 4 тисяч із числа мобілізованих четвертої черги підписали контракт на проходження військової служби», — поінформував полковник Марк Андрусяк.

Офіцер зазначив, що згідно з Указом Президента України, до кінця квітня сплановано звільнити близько 42 тисяч мобілізованих військовослужбовців. На цей час звільнено вже 80 % від цієї кількості.

Окремо полковник Марк Андрусяк розповів про переваги служби в армії за контрактом.

Передусім — це грошове забезпечення, яке з початку року значно збільшилося і становить гідну конкуренцію середній зарплаті цивільного фахівця. Солдат першого року служби тепер має грошове забезпечення у розмірі 7 тисяч гривень, офіцер — від 9 тисяч гривень. За виконання завдань в районі проведення АТО система надбавок передбачає 4,2 тисячі гривень за виконання завдань на першій лінії оборони і 1,2 тисячі гривень — на більш віддалених ділянках. Також серед переваг служби за контрактом — можливість отримати вищу освіту за рахунок держави, безкоштовне медичне, речове та пільгове санаторно-курортне забезпечення.

«Хочу наголосити на незворотності нашого курсу на професіоналізацію війська, адже контрактна армія – це мотивовані, навчені, підготовлені професіонали. Саме контрактники-професіонали складають кістяк Збройних Сил, свідомо виконують свої обов’язки», – наголосив тимчасово виконуючий обов’язки начальника Головного управління персоналу Генерального штабу ЗС України полковник Марк Андрусяк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ