Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Близько десятка акторів ТЮГу розпочали голодування

Актори Першого українського театру для дітей та юнацтва почали безстрокову акцію голодування на знак протесту проти можливої ліквідації театру та проти форм керівництва директора театру Юрія Думнича. Близько десяти акторів ТЮГу одягли на себе білі пов’язки та розбили у подвір’ї театру два намети, де збираються жити до тих пір, поки не буде звільнено Юрія Думнича.
Як повідомив сьогодні під час прес-конференції голова вільної профспілки театру актор Василь Мицько, вдатися до такої форми протесту актори вирішили на зборах творчого складу Першого українського театру для дітей та юнацтва, які відбулися 18 травня. Під резолюцією зборів підписався 31 працівник театру. «Конфлікт, який існує в нашому театрі, є дуже давнім, він тягнеться вже вісім років, за ці вісім років було все: звільнення Юрія Думнича у 2002 році у зв’язку з невідповідністю посаді та на підставі подання прокуратури, висновків КРУ та висловленої недовіри колективу, два роки подвійного директорства – в театрі одночасно працювали два директори – Валерій Мочалі та Юрій Думнич і нарешті поновлення Юрія Думнича рішенням суду на посаді директора», — наголосив Василь Мицько.
Як зазначила під час прес-конференції актриса театру Лариса Діденко, конфлікт між частиною творчого колективу і директором набув особливого загострення на початку 2004 року: «19 травня 2004 року на засіданні комісії з техногенної безпеки ЛМР начальник міського управління культури Віра Покотицька заявила про необхідність негайного капітального ремонту адміністративного корпусу театру, який визнано аварійним ще в 1968 році, однак виділені гроші, від 1 млн. 900 тис. до 3 млн. грн, чомусь були витрачені на добудову додаткових приміщень у дворі театру. Коли ж актори почали цікавитися, як проводиться ремонт, керівництво театру стало «на диби», — зазначила Лариса Діденко.
У своїх вимогах актори Театру юного глядача також вимагають звільнити з посади начальника Управління культури Віри Покотицьку, оскільки вона продемонструвала повну неспроможність вирішити конфлікт. Як зазначив в.о. головного режисера театру Юрій Мисак, «чиновники міськради не захотіли вникати в конфлікт, назвавши стосунки між директором та творчим колективом повним болотом і заявивши, що ми не можемо дійти згоди, то театр треба ліквідовувати».
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ