Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Борг за електроенергію на Львівщині сягнув 71,5 млн грн

За три місяці 2014 року спостерігається зростання боргу споживачів за спожиту електричну енергію. Якщо на 01 січня 2014 року заборгованість споживачів складала 48,2 млн грн, то станом на 01 лютого 2014 року вона зросла до 63,7 млн грн, а станом на 01 березня 2014 року — 71,5 млн грн., повідомили у Відділі корпоративних зв’язків ПАТ “Львівобленерго”.

За 17 днів березня 2014 року борг споживачів Львівщини за спожиту електроенергію зріс на 3,7 млн грн. і становить 75,2 млн грн., з них: населення — 35,2 млн грн; підприємства та організації, що фінансуються з державного бюджету — 11,7 млн грн; підприємства та організації, що фінансуються з місцевого бюджету — 4,1 млн грн; житлово-комунальне господарство — 25,6 млн грн.  

Серед найбільших боржників: ЛМКП "Львівводоканал" — борг 6,4 млн грн, ПАТ СГХП "Полімінерал" — 5,8 млн грн,  ПАТ "ШАХТА "Надія" — 2,2 млн грн,  КРРТ — 725 тис. грн, ДЖКП  ДК "ЛОРТА" — 543 тис. грн, В/ч  А-4324 — 498 тис. грн, ДП "ЖКК" — 479 тис. грн, КП "Бориславводоканал" — 255 тис. грн, КП "Червоноградводоканал" — 146 тис. грн. 

Така ситуація з розрахунками за електричну енергію викликає серйозне занепокоєння, адже ставить під загрозу життєзабезпечення Львівщини, застерігають на підприємстві. 

"Кожен неоплачений кіловат електричної енергії послаблює енергетичну безпеку та стабільність не тільки нашого регіону, але й держави в цілому. Непогашення заборгованості споживачів за спожиту електричну енергію прямо пропорційно впливає на розрахунки ПАТ „Львівобленерго” з ДП „Енергоринок” і, відповідно, на обсяги електричної енергії для потреб споживачів", - йдеться у повідомленні.  

Енергетики зазначають, що непогашення споживачами заборгованості за спожиту електричну енергію призведе до: несвоєчасної сплати ПАТ „Львівобленерго”, яке є одним із найбільших платників податків на Львівщині, податків до місцевого та державного бюджетів; зменшення обсягів електричної енергії, яку ПАТ „Львівобленерго” закуповуватиме в ДП „Енергоринок”, і, як наслідок, застосування заходів обмеження електропостачання споживачам; відсутності коштів на відновлення електропостачання у разі стихій та аварійних ситуацій; зростання криміногенної ситуації через обмеження вуличного освітлення в темну пору доби. 

Щоб запобігти негативній ситуації та соціальній напрузі Правління ПАТ „Львівобленерго” звертається до кожного споживача з проханням своєчасно та в повному обсязі розраховуватись за спожиту електричну енергію, тим самим проявляючи свою громадянську позицію, особливо важливо в такий складний час, як сьогодні — коли від дій кожного з нас залежить незалежність та безпека Львівщини і нашої держави в цілому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ