Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Здоров'я

Боротися із пропагандою можна тільки знаннями, - Фільц

Найпоширенішою причиною суперечок між людьми є майно. Коли кажуть, що між Західною та Східною Україною є конфлікт, то варто розібратися, що такого є у Донбасі важливого, щоб нас могло посварити? Про це сьогодні, 29 травня, під час прес-конференції у Львові розповів головний лікар Львівської обласної психіатричної лікарні Олександр Фільц.

За його словами, потрібно дивитися та вивчати фактор ворожнечі.

«Ми говоримо не різними мовами, а різною стилістикою мови. Не вони нас не розуміють, але і ми їх. Вони нас не чують, і ми не чуємо їх», - сказав Фільц.

Як зазначив психотерапевт Сергій Рослюк, проблема у тому, що у нас немає комунікації між людьми.

«Там, де бракує інформації, є місце для фантазій, які у повній мірі відображаються у перебільшеннях ЗМІ. Для подолання цих розбіжностей нам потрібно обрати цілісний вектор, який виведе нас з цього конфлікту», - сказав Сергій Рослюк.

Олександр Фільц додав, що розмовляти один з одним потрібно, але немає головного – соціальних механізмів для чесної розмови.

Сергій Рослюк зауважив, що у Львові люди мають інформаційні травми, які потребують лікування.

Олександр Фільц вважає: «Для нас ситуація на Сході є не до кінця зрозумілою, так само і вони не розуміють, що відбувається тут, тому коже може розтлумачити цю ситуацію так, як захоче. Цим користуються в Росіъ, творять пропагандистські речі. Цьому ми можемо протистояти тільки знаннями. Для того, щоб дати людям знання, потрібно в прейм-тайм обговорювати поточні моменти та давати пояснення тому, що відбувається. Люди повинні самі працювати над осмисленням інформації. Завдання медіа – це просвіта громадян. Пропаганду можна побороти тільки просвітою», - переконаний Фільц.

Фото - zik.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ