Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Бойовик утік з банди "Оплот" через наркоманію та убивства серед терористів

СБУ оприлюднила відео розмови із "розчарованим" бойовиком, який добровільно здався українським бійцям.

Напередодні, 23 вересня, на визволену територію повернувся черговий бойовик т.зв. "днр", інформує прес-служба СБУ, повідомив 5 канал.

 

Бойовик розповів, що на початку року він прибув у Донецьк, де був зарахований "рядовим-стрільцем" до терористичного угруповання "бригада Оплот". Він пройшов курси підготовки під керівництвом російських офіцерів, які не приховували, хто вони. За свідченням бойовика, разом з ним "навчалося" багато найманців з Росії. В розпал бойових дій "стрілець" виїжджав у район Докучаєвська, де чергував на постах терористів та спостерігав за переміщенням українських військових підрозділів і техніки.

За його словами, бойовик розчарувався в "ідеалах днр" через алкоголізм та наркоманію серед найманців. Останньою краплею для нього стало вбивство "командиром" підрозділу свого підлеглого.

У СБУ зазначили: в рамках програми він добровільно звернувся до органів МВС України із заявою про участь у незаконних збройних формуваннях "днр". Бойовик зізнався у вчинених злочинах та погодився надавати будь-яку допомогу слідству, що в подальшому може стати приводом для звільнення його від кримінальної відповідальності. Зараз він повернувся до свого рідного міста.

Як повідомляв 5.ua, СБУ розпочала програму повернення на підконтрольну Україні територію учасників "ДНР/ЛНР", які добровільно відмовилися від участі в терористичних угрупованнях і не чинили тяжких злочинів.

Нагадаємо, частиною 2 ст. 258-3 Кримінального кодексу України передбачене звільнення від кримінальної відповідальності особи, яка добровільно повідомила правоохоронний орган про терористичну діяльність, сприяла її припиненню або розкриттю злочинів, вчинених у зв'язку зі створенням або діяльністю відповідної групи чи організації – якщо в діях звинуваченого немає складу іншого злочину і він не є організатором і керівником терористичної групи чи терористичної організації. Аналогічні положення містять статті 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ