Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Бойовики хочуть обміняти 80 "своїх" на 15 в’язнів-українців, - Геращенко

Бойовики ОРДЛО, контрольовані Росією, вимагають передати їм понад 80 засуджених найманців в обмін на 15 ув’язнених українців. Про це у Facebook повідомила представник України в гуманітарній групі у Мінську, нардеп Ірина Геращенко, - УП.

"Представники ОРДЛО, повністю контрольовані РФ, включають цих росіян в списки "ополчєнцев", вимагають від української сторони негайного звільнення беркутівців, терористів, росіян, вимагають передати їм більше 80 злочинців і говорять, що віддадуть нам не більше 15 наших громадян. Це неприйнятно", - написала вона.

Геращенко відзначила, що обговорення питання обміну заручниками   у Мінську 4 травня було безрезультатним.

"Ми так і не почули відповіді від представників РФ на пропозицію передати їм 23 росіян, засуджених за злочини перед українською державою задля звільнення українців-політв’язнів Кремля", - додала нардеп.

За її словами, 4 травня українська сторона зробила „компромісну пропозицію для звільнення українців в ОРДЛО" і додала, що якби було бажання з іншої сторони, то „наступний етап звільнення відбувся б дуже швидко".

"Ми до нього (звільнення заручників – ред.) готові", - підсумувала Геращенко.   

Як відомо, раніше російські ЗМІ повідомляли, що Тристороння контактна група щодо Донбасу на зустрічі 4 травня в Мінську визначить параметри чергового великого обміну полоненими.

Українська правда
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ