Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БПП проти запровадження візового режиму з РФ, - Гончаренко

Фракція "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді може предметно обговорити ініціативу про введення візового режиму з РФ і сформувати позицію щодо неї на своєму засіданні у четвер, 25 травня. Про це повідомив заступник керівника цієї фракції Олексій Гончаренко, передає Цензор.НЕТ.

"Було попереднє обговорення (на засіданні фракції в понеділок - ред.). Ніякі рішення не приймалися, тому що такого пункту поки що немає такого пункту в порядку денному на тиждень. Можливо, ми повернемося до обговорення цього питання в четвер", - сказав Гончаренко журналістам за результатами засідання фракції БПП у понеділок увечері.

За словами народного депутата, багато членів фракції висловили застереження про наслідки в разі введення візового режиму з РФ. "Сьогодні звучали думки. Більшість висловлювалася проти такої ініціативи їхніх колег, які озвучували (свою позицію з цього питання - ред.). Проте жодних рішень ми не приймали", - додав Гончаренко.

За його словами, висловлювалися сумніви щодо реалізації візового режиму з РФ, засновані, зокрема, на тому, що Україна не контролює ділянку спільного кордону. Крім того, очевидно, що РФ у такому випадку дзеркально також введе візи і для українських громадян, і в такому випадку доведеться відкрити російські консульські відділення в обласних центрах, де утворюються великі черги.

"Тим самим ми дамо їм можливість відрізати наших громадян у Криму. Про це говорив пан Рефат Чубаров. І багато інших питань. Для багатьох українців це буде проблема - отримати ту візу", - додав Гончаренко.

Він підкреслив, що в ідеї візового режиму з РФ "є багато мінусів, а плюси не зовсім очевидні".

Гончаренко також розповів, що на засіданні фракції БПП не було членів уряду, і фракція не обговорювала проект пенсійної реформи, оскільки його поки що немає в порядку денному роботи парламенту на майбутній пленарний тиждень.

Раніше парламентська фракція "Народний фронт" звернулася з проханням до Верховної Ради розглянути на поточному тижні законопроекти, в тому числі про введення візового режиму з Росією. Відповідні пропозиції озвучив сьогодні під час погоджувальної ради в парламенті лідер фракції Максим Бурбак.

Цензор.НЕТ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ