Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

«Брешіть і добрешетесь», ­– Орест Огородник про прем’єру вистави

«Брешіть і добрешетесь, адже все таємне стає явним», – таке розповів режисер–постановник Театру Заньковецької заслужений діяч мистецтв України Орест Огородник у розмові з Гал-інфо про один з лейтмотивів прем’єрної вистави «За двома зайцями».

Фото: Олена Ляхович

«Останнім часом я працював тільки з власними п’єсами. Але тепер я відчув, що прийшов час звернутись до класичного матеріалу, так би мовити не власного виробництва. І, порадившись з Федором Миколайовичем Стригуном, вирішили, що п’єса «За двома зайцями буде саме тим твором, який був би на часі.

Це звичайно буде комедія, має бути дуже смішно, і ми сподіваємось, що глядач залишиться задоволеним. Плануємо вражати нестандартними рішеннями акторської гри. Ми поставимо виставу у класичному стилі, без переробок на сучасний лад. Та попри це, хочу повністю відірватись від фільму, застосовуючи нерядове режисерське бачення. Наприклад, ми відмовимось від паралелей щодо музичних треків. разом з цим я введу у виставу духовий оркестр, який стане лейтмотивом усього сценічного дійства.

Фото: Олена Ляхович

Загалом історія не тільки про людину, яка погналась за двома зайцями і нічого в кінця не спіймала, а й про брехню. Тобто про ту брехню, якої вистачає повсюди: від базару до Верховної Ради, з якою невідомо як боротись, і яка деколи буває абсолютною. Та й про ту, яка все ж таки вийде на зовні і буде справедливо покарана. Думаю, що саме внаслідок цього, ця тема постала у моїй роботі.

Також у виставі буде чутись ще одна тема – вибір між духовним та матеріальним. Тобто тема вибору Голохвостого між грошима однієї жінки та любові до Галі. Мораль у тому, що, коли людина між цими двома цінностями обирає матеріальні блага, то вкінці-кінці вона за це проплатиться.

Декораціями та вбранням акторів займається художник–постановник народний художник України Мирон Кипріян. Усі костюми він ще тримає у секреті. Тому ми в передчутті чогось феєричного», – привідкрив завісу прем’єри «За двома зайцями» Михайла Старицького Орест Огородник.

Олена Ляхович, Гал-інфо.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ