Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Бронеавтомобілі “Кугуар”, що були в оренді спостерігачів ОБСЄ передадуть у війська

Бронеавтомобілі “Кугуар”, що були в оренді спостерігачів ОБСЄ передадуть у війська. Про це повідомив Військовий навігатор України.

Співпраця ПрАТ «АвтоКрАЗ» та місії ОБСЄ в Україні триває, цього разу, відповідно до домовленості між сторонами, Кременчуцький автозавод приступив до виконання комплексу відновлювальних робіт партії броньованих автомобілів КрАЗ-Кугуар. Ця бронетехніка належала представникам спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з кінця 2015 року. Тоді автозавод виконав демілітаризацію та переобладнання цих КрАЗ-Кугуарів і направив їх спостерігачам у неспокійні східні території виконувати завдання ОБСЄ, спрямовані на мирне врегулювання ситуації в Україні. Зараз же автомобілі з пробігом від 9 до 12 тис. км. проходять діагностику та капремонт, дообладнуються в техніку подвійного призначення. Медобладнання залишається, при цьому додатково до комплекту автомобіля входитиме турель, яку, за необхідністю, можна встановити протягом 15 хвилин.

Після закінчення всіх відновлювальних робіт машини будуть пофарбовані в звичайний зелений колір. До кінця місяця планується передати відновлену і доопрацьовану малу бронетехніку Збройним силам України.

«КрАЗ Кугуар» або «КрАЗ Куга» (англ. KrAZ Cougar) на базі шасі Toyota Land Cruiser 79— бронеавтомобіль  канадсько-еміратської компанії «Streit Group» призначений для ведення бою в місті. КрАЗ-Кугуар  одні з перших надійшли до нацгвардійців і прикордонників у 2014 році. Це були перші, найбільш важкі дні військового конфлікту на сході України. На даній модифікації КрАЗ-Кугуар встановлено бензиновий двигун V6, потужністю 218 к.с., механічна п’ятискоростна коробка передач, два паливних баки зі сталевим захистом, об’ємом 90 л кожен. Машини розвивають максимальну швидкість 105 км/год. Їх конструкція якнайкраще адаптована під місцеві умови експлуатації. Усі несучі вузли максимально укріплені, зокрема, задня підвіска – посилена ресорна, передня – посилена пружинна.

КрАЗ-Кугуар разом з КрАЗ-Спартанами через відсутність іншої спецтехніки з перших днів конфлікту на Донбасі стали автомобілями переднього краю і часто використовувалися в якості БТРів та інших бойових машин. Вони врятували багато життів українських військових – бійців, офіцерів, вищої командної ланки. Відновлена  і допрацьована «КрАЗом» мала бронетехніка повернеться до військових, щоб продовжити службу вже в лавах ЗС України.

Військовий навігатор України

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ