Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Британія готова захищати себе в разі агресії росії — Сунак

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак переконаний, що його країна готова до можливої агресії росії. Водночас нові члени НАТО посилять позицію альянсу протистояти можливій агресії Путіна.
Фото: Ріші Сунак (REUTERS/Henry Nicholls)

Про це він говорив в інтерв'ю з Пірсом Морганом, ведучим Sky News.

Журналіст запитав у Сунака, якщо росія вирішить повернути дула в бік Сполученого Королівства, чи країна готова належним чином захищати себе — прем'єр відповів ствердно. Він запевнив, що через безпекову ситуацію у світі Британія збільшили витрати на оборону.

"Одне з моїх першочергових завдань — забезпечити всім безпеку. На жаль, світ стає все менш безпечним. Ми бачимо це в ситуації України і росії, а також у Червоному морі, де вперше за десятиліття люди намагаються обстріляти ракетами одне з судуен Королівського флоту", — додав Сунак.

Британський очільник уряду вважає, що його країна зараз добре захищена, крім того, вона є другим найбільшим за надходженнями коштів на оборону в НАТО.

"Як ви можете бачити з того, що ми робимо в Україні, ми будемо відстоювати те, у що ми віримо. Ми не дозволимо агресії залишитися безкарною і безконтрольною. І, власне, він [Володимир Путін] бачить, що ми об'єдналися з нашими союзниками", — сказав урядовець.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ