Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Британія і Канада запровадили наступну порцію санкцій проти рф: деталі

Велика Британія оголосила про заморожування активів і заборону на поїздки 386 депутатів російської Думи, які проголосували за "незалежність" псевдореспублік Донбасу, а Канада ввела санкції проти п'яти росіян, включаючи мільярдера Романа Абрамовича, і забороняє 32 російським компаніям і державним установам отримувати оборонне обладнання з Канади.

Про це інформує Українська правда.

Нові санкції від Сполученого Королівства заборонять людям зі списку подорожувати до Британії, отримувати доступ до активів, якщо вони є на території країни, і вести тут бізнес.

"Ми націлені на тих, хто причетний до незаконного вторгнення Путіна в Україну, і тих, хто підтримує цю варварську війну. Ми не послабимо тиск і будемо продовжувати закручувати гайки російській економіці через санкції", – заявила глава МЗС Британії Ліз Трасс.

Після російського вторгнення Британія запровадила санкції проти понад 500 ключових російських фізичних осіб, організацій та дочірніх компаній, внаслідок чого загальна кількість одиниць, що підпадають під санкції Британії, досягла 800.

Водночас у Канаді п’ять громадян РФ були додані до санкційного списку в п’ятницю. Окрім Абрамовича, у списку бізнесмен Алішер Усманов, голова ЦВК Елла Памфілова, суддя Олена Морозова і начальник управління МВС міста Хімки Ігор Янчук. Цим особам буде заборонено здійснювати операції в Канаді, а їхні активи будуть заморожені.

Абрамович володіє 28% акцій  металургійної компанії Evraz, що працює в Західній Канаді. Трюдо сказав, що санкції проти Абрамовича не вплинуть на 1700 людей, які працюють на Evraz. 

"Санкції проти російських чиновників і олігархів, таких як Абрамович, спрямовані на них, щоб вони не могли отримати прибуток або отримати вигоду від економічної діяльності в Канаді - або важкої роботи канадців, які працюють у компаніях, в які вони мають інвестиції", - сказав Трюдо у Варшаві.

Уряд Канади також запровадив санкції проти 32 організацій та компаній, пов'язаних з російськими військовими та службами безпеки, у тому числі зі службою зовнішньої розвідки РФ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ