Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Брюховицьку школу у 2022 році також не добудують

Сьогодні на сайті Львівської міської ради оприлюднили проєкт внесення змін до розподілу коштів бюджету розвитку бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік.
фото - Еспрессо

Відповідно про пропозицій обсягу капітальних вкладень місцевого бюджету у 2022 році, на реконструкцію з розширенням існуючої школи № 41 на вул. А. Макаренка, 19 в смт. Брюховичі запланували 15 мільйонів гривень. У попередні періоди на фінансування будівництва даної школи було виділено майже 90 мільйонів гривень. Загальна вартість проєкту - 246 мільйонів гривень.

Очікуваний рівень готовності проєкту на кінець 2022 року - 36 %. Заплановане завершення реалізації проєкту - 2023 рік.

Нагадаємо, у 2020 році, міський голова Львова Андрій Садовий під час відвідин будівництва школи скаржився на відсутність коштів на будівництво школи. Та заявляв, ініціює спільну зустріч з керівництвом обласної ради та обласної адміністрації, щоб до завершення 2020 року школа була добудована та введена в експлуатацію.

"Щоб на межі 2020-21 року, діти в Брюховичах, вже були в новій школі. У нас є розуміння де ці кошти знайти", - зазначав Андрій Садовий.

25 березня 2021, як повідомляло Еспресо.Захід, на сесії Львівської міської ради прийняли рішення визнати замовником робіт з будівництва школи управління освіти ЛМР, щоб могти закінчити будівельні роботи в 2021 році.

"Ми повинні добудувати цю школу. Цю школу можна добудувати і вже 1 вересня діти можуть піти вчитись у нові приміщення", - зазначав мер Львова Андрій Садовий.

Як повідомив, 27 червня 2021 року, в коментарі Гал-інфо депутат ЛМР від "Європейської солідарності" Петро Адамик, цього року добудувати школу таки не вдасться.

“Андрій Іванович помилився. Він це сам потім визнав. Це буде 1 вересня, але за рік, бо там ще багато роботи”, - зазначив Петро Адамик.

Схоже, що і його прогнози не збулись. Будівництво школи заморожене і питання введення її в експлуатацію доволі примарне.

Нагадаємо, у в Брюховичах вже був один проєкт побудови нової школи, який завершився нічим. Як повідомляв "Щоденний Львів", будівництво було доведене до руйнації та передане під демонтаж та забудову багатоповерхівками Greenwood.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ