Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Була інформація, що 180 людей захоплять Львівську міськраду, - Садовий

Міський голова Львова Андрій Садовий сказав, що відповідальність за сутички, які сталися сьогодні, 9 червня, під Львівською міською радою несуть УНА-УНСО та ВО «Свобода». Також він зазначив, що поліція дещо перестаралася із забезпечення правопорядку. Про це міський голова Львова заявив під час брифінгу, повідомив кореспондент Гал-інфо.

За його словами, учора з’явилася інформація, що близько 180 людей мають намір захопити Львівську міську раду.

«Учора ввечері ми отримали інформацію від спеціальних служб, що сьогодні буде спроба захоплення Ратуші і спроба зірвати засідання сесії Львівської міської ради. Я звернувся з відповідним листом до керівника поліції області та СБУ Львівщини, щоб вони взяли це до уваги і підсилили правопорядок і в самій Ратуші, і біля Ратуші. Сьогодні, напевно, багато львів’ян бачили спеціальну техніку на пл. Ринок. Правда коли я її сам побачив, то попросив, щоб ця спеціальна техніка виїхала з пл. Ринок, бо у нас немає якоїсь там надзвичайної ситуації. Те, що залишилися хлопці в середині – це врятувало ситуацію. Адже коли УНА-УНСО і «свободівці» вривалися в Ратушу, коли почали бити людей, коли почали використовувати сльозогінний газ, то я собі не уявляю щоби було в Ратуші, якби поліціянтів не було в середині. Була би велика біда і пролилася кров», - заявив Садовий.

Він заявив, що не знає хто є замовником цієї провокації.

«Ми бачимо хто є організатор  і хто це виконує. Ми бачимо УНСО, яке вривалося в Ратушу. І це в той час, коли наші хлопці гинуть на війні, коли в місті є велика біда, а вони мають час вриватися у міську раду. І «Свобода», яка разом із ними грає на одну дудку. Це є морально в сьогоднішньому часі?», - заявив Садовий.

Він також нарікав на те, що у ситуації із Грибовицьким сміттєзвалищем немає підтримки держави.

На запитання журналісті про те, чи Нацгвардія тепер буде на кожній сесії Львівської міськради він сказав: «Я запрошую для забезпечення порядку поліцію і якщо вона вважає за потребу застосовувати сили спецпризначення, то так і роблять, бо вони також володіють інформацією. Ви бачили що робилося в сесійній залі. Я такого не пам’ятаю за 11 років. Я взагалі не пригадую, щоб такі безчинства були. Ми пережили Майдан і ніхто собі не позволяв так вчиняти із сесією міською ради. Частина людей, які це робили не були львів’янами і приїхали з інших областей та під дудочку «Свободи» все це витворяли».

«Ви знаєте, що «Свобода» останні 5 років намагалися мене відправити у відставку. Вони програли вибори і тепер вирішили силовим шляхом захоплювати владу у Львові. Це є реалії нашого часу. Це робиться в той час, коли ми маємо дуже велику біду в нашому місті. Я думаю, що люди мали дуже підлі плани. Коли був підпал полігону, вони очікували, що через два дні місто буде завалене сміттям. Цього не сталося», - сказав Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ