Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Був, є і буду українцем», - Ганиш

Екс-депутат Верховної Ради АРК Василь Ганиш, якого суд міста Києва визнав винним у державній зраді і засудив до 12 років в'язниці, повідомив, що «не згоден з вироком і оскаржуватиме його. Про це він сказав журналістам після оголошення рішення, повідомляє кореспондент Крим.Реалії.

«Я себе зрадником не вважаю. Для мене це приниження конкретне. Я не скоював ніякого злочину. Я був, є і буду українцем. Я буду боротися за свою свободу. Час покаже. Разом з захисником будемо подавати апеляцію, а там – касація і Європейський суд. Я буду боротися до кінця», – сказав екс-депутат.

Ганиш вважає, що, на його думку, судді винесли вирок під тиском керівництва Генпрокуратури України. На його думку, рішення по його справі було «показовим», оскільки прокуратурі потрібно було, щоб перший затриманий кримський депутат був «покараний».

Прокурор Максим Кандзеба, який представляв сторону обвинувачення в судовому процесі, спростував заяви екс-депутата і сказав, що, на його думку, на суддів не здійснювалося політичний тиск.

19 листопада Дніпровський районний суд Києва засудив екс-депутата Верховної Ради АРК Василя Ганиша до 12 років позбавлення волі. Засуджений також зобов’язаний виплатити 5 789 гривень судових витрат.

Ганиша визнали винним у державній зраді. Суд вважає, що колишній депутат сприяв підривній діяльності Росії на території України, коли брав участь в голосуванні за російську «Конституцію Криму». Суд також розцінив як протизаконну його участь у виборах у міську раду Феодосії в анексованому Криму, які Росія провела у вересні 2014 року.

За словами кореспондента Крим.Реалії, засуджений залишається під домашнім арештом до моменту, коли рішення набуде чинності.

16 листопада екс-депутат виголосив у суді останнє слово, в якому заявив, що ніколи не скоював злочину проти народу і держави України. Ганиш попросив визнати його невинуватим і виправдати.

За держзраду засудили кримського екс-депутата Ганиша

Крим.Реалії

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ