Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

БЮТ почав розробку своєї Конституції

«Блок Юлії Тимошенко створив групу експертів, яка має певні напрацювання і яка без сумніву запропонує варіант Конституції», – про це в коментарі «Гал-info» повідомив народний депутат, член фракції БЮТ Степан Курпіль.
«Водночас ми не відкидаємо ні права, ні потреби скликання конституційної комісії, в якій були би представники і уряду, і Президента, так, як це було напередодні прийняття попередньої Конституції», – зазначив народний депутат.
За словами Степана Курпіля, «Президент заявив, що орієнтовно 16 лютого він ініціює скликання „круглого столу” з приводу розгляду виконання Універсалу національної єдності, і водночас буде обговорюватися питання щодо вдосконалення конституційної реформи і Конституції».
«Сьогодні  Президент з прем‘єр-міністром не можуть створити дієвої Конституції, бо вони постійно конфліктують. Між Президентом і прем‘єр-міністром існує конфлікт інтересів, оскільки кожен з них хоче отримати якомога більше повноважень. На цій основі закладено багато протиріч, тому Президентові і прем’єру буде складно дійти згоди і розробити проект нової Конституції», – додав член фракції БЮТ.
«Набагато ефективніше було би, якщо би Верховна Рада, Президент, прем‘єр-міністр доручили групі спеціалістів, юристів, аби вони запропонували Конституцію, яка би задовольняла всіх, і насамперед не суперечила інтересам громадян України», – зазначив Степан Курпіль.
Нагадаємо, що Блок Юлії Тимошенко має намір створити нову редакцію Конституції. Про це вчора заявив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов. За його словами, «конституційна реформа є неефективною, але не слід руйнувати одну схему, не запропонувавши іншої»,
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ