Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Бютівець звільнив людей з роботи через те, що вони розмовляли українською

Андрій Парубій, народний депутат, член політради «Нашої України» зробив депутатський запит до Генеральної прокуратури розслідувати ситуацію навколо звільнення 18 працівників підприємства «БудМайстер» (Павлоград, Дніпропетровська область) за те, що вони розмовляли українською мовою. Повідомила прес-служба "Нашої України".


«18 листопада 2009 року керівник правління Ігор Слюнков прийняв рішення, яким заборонив використання української мови на території підприємства. Коли люди відмовилися його виконувати, вони були звільнені. А Слюнков, коментуючи ситуацію, заявив, що «наемные рабочие должны выполнять решения хозяев»», - розповів депутат.


«Здавалось би, на 19-му році існування української держави не мало би стояти жодних питань з приводу використання української мови. Натомість, ми бачимо дивні речі. З одного боку ми чуємо від одного з кандидатів в Президенти, що він буде добиватися введення російської мови як другої державної. Представники іншого кандидата на пост Президента звільнюють людей за те, що вони розмовляють українською мовою, адже Ігор Слюнков є головою фракції БЮТ у Павлоградській міській раді», - каже Парубій.

«Післязавтра ми всі будемо відзначати день рідної мови. «Наша Україна» завжди заявляла, що буде дуже жорстко і рішуче боротися зі спробами знищення української державності, - наголосив «нашоукраїнець». - Я обіцяю, що ми візьмемо під контроль цю справу і будемо її розслідувати до кінця. Ми будемо підтримувати тих людей».

Водночас він звернувся до бютівців: «Представляючи себе як ідейних борців українського національного табору, ви маєте захистити українців від своїх партійних функціонерів, які на місцях руйнують все українське. Це і мер Полтави, котрий знищує українську історію, і голова фракції БЮТ у Павлограді, який звільняє людей за те, що вони розмовляють українською мовою».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ