Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Charlie Hebdo перевипустив карикатури на Мухаммеда перед початком суду щодо терактів

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo знову надрукував карикатури на пророка Мухаммеда, через які редакція стала мішенню джихадистів у 2015 році.

Унаслідок нападу на редакцію в січні 2015 року загинули 12 осіб. Завтра, 2 вересня, починається безпрецедентний судовий процес у справі про теракти в Парижі.

На 12 малюнках, спочатку опублікованих данською щоденною газетою Jyllands-Posten 30 вересня 2005 року, а потім Charlie Hebdo у 2006 році, пророк зображений з бомбою замість тюрбана або у вигляді персонажа, озброєного ножем, у супроводі двох жінок у чорному одязі. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Figaro.

"Із січня 2015 року нас часто просять створити інші карикатури на Мухаммеда. Ми завжди відмовлялися зробити це не тому, що це заборонено, закон дозволяє нам це робити, а тому, що для цього була потрібна вагома причина, причина, яка має значення і яка викликає якісь суперечки", – пояснили в редакції.

У Парижі 2 вересня розпочинається судовий процес у справі про теракти в Charlie Hebdo і гіпермаркеті Hyper Cacher, де напад стався через два дні після атаки на редакцію.

На лаві підсудних опинилися 14 осіб, слухання відбуватимуться до 14 листопада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ