Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Чемпіонат Української хокейної ліги повертається після довгої міжнародної паузи

Завтра, 19 грудня, чемпіонат Української хокейної ліги - Парі - Матч повертається після тривалої міжнародної паузи.
Чемпіонату Української хокейної ліги - Парі-Матч

В рамках 21-го туру чемпіонату «Крижані Вовки» відправляться в гості до чинного чемпіона України, «Білий Барс» битиметься з харківським МХК «Динамо», а «Кременчук» спробує продовжити свою переможну серію в Херсоні.

19 грудня

18:30 «Донбас» — «Крижані Вовки», пряма трансляція — сайти УХЛ та XSPORT.ua 

Перший тур після двотижневої паузи стартує в Дружківці, де місцевий «Донбас» знову прийме столичних «Крижаних Вовків». Минула зустріч цих команд в 20 турі завершилася впевненою перемогою донеччан з рахунком 9:1, проте важко сказати, що кияни здалися без бою. До слова, досить непоганий поєдинок провів голкіпер столичної команди Андрій Хапков, який хоч і пропустив 6 шайб з 9, проте багато в чому саме він не дозволяв донеччанам збільшувати рахунок на табло.

У колективі Сергія Вітера результативним цей матчу став для Олега Шишлянникова, який в поєдинку проти «Крижаних Вовків» оформив хет-трик, а форварди Севастьян Карпенко та Віталій Лялька відзначилися дублями.

На даний момент, «Донбас» займає третю сходинку в турнірній таблиці з 37 очками в 18 матчах, а «Крижані Вовки» з 11 балами закріпилися на п'ятому місці.

Варто зазначити, що під час міжнародної паузи до «Донбасу» приєдналися екс-форвард «Дніпра» Кирило Бондаренко, екс-захисник атвійського «Мого» Микита Колесніковс, а також повернувся до складу команди захисник Владислав Гончаров.

Виходячи з того, що донеччани двічі зазнали поразки від "городян" (0:3 і 1:5), а також виграли в серії буллітів у «Дніпра», можна припустити, що на поєдинок з киянами донецька команда буде більш, ніж заряджена. І заряджений клуб буде не просто на перемогу, а на перемогу з максимально розгромним рахунком.

18:45 «Білий Барс» — МХК «Динамо», пряма трансляція — сайти УХЛ та XSPORT.ua  

У 20 турі чемпіонату УХЛ-Парі-Матч "барсам" вдалося вперше в сезоні розгромити харків'ян з рахунком 12:0. Якщо раніше всі очні зустрічі між цими командами закінчувалися з різницею в 4 шайби, то в тому матчі «Білий Барс» зміг відправити у ворота харків'ян по 4 шайби в кожному періоді. До слова, варто відзначити, що в крайніх трьох турах чемпіонату голкіпер білоцерківців Кирило Кучер оформив три шатаути.

На даний момент білоцерківці набрали 28 очок і впевнено закріпилися на четвертому місці в турнірній таблиці, а харків'яни, не вигравши жодного матчу, з 1 балом залишилися на шостому рядку.

«Білий Барс» досить рівно проводить останні тури чемпіонату - два овертайму з «Кременчуком» та «Донбасом», мінімальна поразка від «Дніпра» і дві впевнені перемоги над «Крижаними Вовками». Все це говорить про те, що «барси» нарешті знайшли свою гру, а зв'язка досвіду і молодості почала давати свої плоди. Плюс в воротах впевнено страхує Кирило Кучер, який не дозволяє противникам збільшувати рахунок на табло.

19:00 «Дніпро» — «Кременчук», пряма трансляція — телеканал XSPORT та сайт УХЛ

Центральний матч туру відбудеться в Херсоні, де вдруге поспіль «Дніпро» прийме «Кременчук» і спробує взяти реванш перед домашніми трибунами після поразки з рахунком 1:2.

Варто відзначити, що переможну другу шайбу в матчі в третьому періоді в ворота Олега Петрова відправив капітан "городян" Микола Кисельов, а єдиною шайбою херсонців в матчі відзначився Олександр Шибаєв.

Таким чином «Кременчук» після перемоги в Херсоні набрав 53 очки і, продовжуючи лідирувати в турнірній таблиці, відірвався від "щук", що займають друге місце, на 12 балів.

До слова, під час двотижневої міжнародної паузи в складі «Дніпра» стався ряд змін  - клуб покинули провідні форварди команди Мікс Ліпсбергс, Олександр Шибаєв і Євген Шулешов, а приєднався до клубу досвідчений екс-нападник «Донбасу» Олександр Матерухін. Тому команду Дмитра Підгурського чекають серйозні зміни в ланках і ротація складу.

Також під час міжнародної паузи на турнірі в Угорщині травму отримав основний голкіпер "щук" Олег Петров, і ще не відомо, чи допоможе воротар команді в поєдинку проти лідера чемпіонату. Саме з цієї причини херсонський клуб підписав контракт з голкіпером, що зіграв 271 матч в ВХЛ Олександром Хомутовим.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ