Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Чемпіонат України з шахів: до Львова приїдуть понад 100 шахістів

Чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 18 років відбудеться у Львові. 120 шахістів та шахісток змагатимуться з 7 по 18 лютого, а переможець отримає можливість захищати Україну на Чемпіонату світу та Європи.

Як зазначив віцепрезидент  ЛОШФ Назар Фірман, чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 18 років це перший захід такого рівня у Львові цьогоріч.

“Ми традиційно проводимо у Львові різноманітні чемпіонати України з шахів, але Чемпіонат такого рівня - перший у 2022 році. Також, це не останній захід такого рівня. Наразі невідоме місце проведення чемпіонату України серед клубів, проте торішній проходив у Львові. Головним залишається фінансування, адже зараз фінансово це дуже важко. Також, в серпні у Львові буде проходити командний чемпіонат України серед юніорів до 20 років. 

Цей чемпіонат України з шахів - відбірковий до чемпіонату світу та Європи”, - зазначив Назар Фірман.

Спортивні заходи потребують фінансової підтримки, яку за останні роки стало вкрай важко знайти.

“Наразі цей чемпіонат обійдеться орієнтовно в 120-150 тисяч гривень.  Міністерство покриває 30 тисяч гривень. Тому шукаємо спонсорів, які зможуть закрити витратну частину, яка лишилась”, - розповідає Назар Фірман.

Як зазначив виконавчий директор ЛОШФ Ярослав Мандрук, у Львові у 2022 році заплановані десятки турнірів. Під час розмови з керівником управління молоді та спорту ЛОДА Романом Хім’яком, обговорили комплексу фінансову допомогу шахістам Львівщини.

“Говорили про співпрацю на рік, адже у нас мають відбуватися десятки турнірів на які потрібні гроші на оренду, передбачити витрати на спортсменів на виїзди, змагання тренувальні збори”, - зазначив Ярослав Мандрук.

Чемпіонат України з шахів серед юнаків та дівчат до 18 років відбудеться з 7 по 18 лютого у місті Львові за адресою вул. Медової печери, 65.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ