Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Чемпіонкою Australian Open стала Каролін Возняцкі

На першому в сезоні турнірі тенісного "Великого Шолома" - Відкритому чемпіонаті Австралії, - завершилися змагання в жіночому одиночному розряді. У суперечці першої та другої ракеток світу румунки Сімони Халеп і датчанки Каролін Возняцкі перемогла представниця Данії.

До цього дня жодна з тенісисток, що стоять на перших двох рядках рейтингу WTA, турніри "Великого Шолома" не вигравала. Для Возняцкі цей фінал став третім: до цього вона двічі програвала титул на US Open (2009 і 2014 р.). Халеп також втретє дісталася до вирішальної зустрічі, але два програних нею фінали трапилися на Відкритому чемпіонаті Франції в 2014 та 2017 років.

Возняцкі почала першу партію хвацько, зробивши два брейка і повівши початку 2: 0, потім 4: 1 і 5: 2. Здавалося, датчанка легко доведе сет до перемоги. Але Халеп зуміла змінити ситуацію на корті, змусила суперницю нервувати і помилятися, зрівняла рахунок (5: 5 і 6: 6), і поступилася лише на тай-брейку - 6: 7 (2: 7).

Другий сет однозначно залишився за Халеп, яка, як здалося, зуміла після прикрої поразки в геймі першої партії повернутися в гру. Вона першою зробила брейк і надалі впевнено довела до успіху - 6: 3. Треба відзначити, що датчанка викликала на корт лікаря і було неясно, це реальна травма або бажання зберегти сили.

Найдраматичнішим став третій сет, в якому Возняцкі повела 2: 0, зробивши брейк. Але потім в декількох розіграшах суперниці ніяк не могли виграти свою подачу, в результаті це вдалося Халеп, і вона зрівняла рахунок.

Проте, було видно, що обидві тенісистки краще почувалися в ролі приймаючої. Тому було ясно, що вирішальним може виявитися не стільки майстерність атаки і оборони, скільки психологічна складова. В результаті більш стресостійкою виявилася Возняцкі, яка виграла партію (6: 4) і свій перший в кар'єрі "Шолом". Вона ж тепер очолить рейтинг WTA, відібравши першу сходинку у невдахи фіналу Халеп.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ