Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через борги за тепло львів’янам конфісковуватимуть майно

Для боротьби з боржниками у «Львівтеплоенерго» створено спеціальну юридично-претензійну службу, яка займається стягненням боргів, як тих, що утворилися до 2002 року, так і тих, що після. Зазначимо, що до 2002 року мешканці сплачували за спожите тепло безпосередньо «Львівтеплоенерго», а у жовтні 2002 року між споживачем та підприємством з’явився посередник – ЛКП, ЖЕК, ОСББ.
У першому випадку до збору коштів з фізичних осіб задіяно виконавчі служби. Якщо борг становить від 2 тисяч гривень і більше, у мешканців конфісковуватимуть майно з подальшою його реалізацією. Щодо ЛКП, то з їхніми представниками проводяться постійні наради, розробляються графіки погашення заборгованості.
«Ми вимушені вдатися до таких дій, оскільки «Львівтеплоенерго» розраховується з ДК «Газ Украни» наперед, а споживачі нам платять після отримання тепла. І, таким чином, при великих боргах мешканців підприємство не може нормально функціонувати. Ми готові іти на співпрацю, вести розмови про реструктуризацію боргу, незначне відтермінування заборгованості чи вдаватися до інших дій, які б гарантували оплату за газ», - зазначив сьогодні під час прес-конференції начальник юридично-претензійної служби Олег Іващук.
Зазначимо, що станом на 1 квітня борг споживачів перед «Львівтеплоенерго» становить 83,6 мільйони гривень, перед «Залізничтеплоенерго» - 14 мільйонів. За цей рік вже отримано 157 виконавчих повноважень на арешт майна.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ