Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через халатність чиновників в Рясне-2 є загроза підтоплення багатоповерхівок

У вівторок, 25 жовтня, відбулися громадські слухання в Рясне-2 з приводу облаштування кільця розвороту та перебування автобусів в очікуванні свого рейсу на вул. Величковського. Чиновники Шевченківської районної адміністрації вперше зустрілися з місцевими мешканцями щодо цієї проблеми. З’ясувалося, що роботи на об’єкті проводилися без проекту. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив депутат Львівської міської ради Віталій Свінціцький.

За його словами, у жовтні депутати передбачила кошти у сумі 1,4 млн грн. для облаштування кільця розвороту на кінцевій зупинці в мікрорайоні Рясне-2. Розпорядником коштів є Шевченківська районна адміністрація.

«Чиновники районної адміністрації розпочали роботи з облаштування цієї кінцевої зупинки без проведення громадських слухань. Таким чином найняли підрядника не надавши йому проект виконання. Мешканці занепокоїлись тим, що роботи, які тривають вже два тижні залишаються засекреченими. На питання що ж саме там будують ніхто не міг представити проект. Розмови не відбулося, чиновники Шевченківської адміністрації не приїздили до громади» - повідомив Віталій Свінціцький.

Він додав, що з цього приводу на черговій сесії Львівської міської ради озвучив цю проблему з вимогою зробити процес прозорим.

Мешканці Рясне-2 підозрюють, що їм "втулять" автостанцію

«Як з’ясувалося проект робіт був готовий лише 24 жовтня. До того часу його не було і будівництво розпочалося без документів та проекту. Після цього оперативно скликали громадські слухання на які прийшло майже 100 чоловік місцевих мешканців. Люди ознайомились з проектом будівництва і висловили стурбованість, адже в проекті не передбачена дренажна система, яка мала б відводити воду від їхніх будинків на вул. Величковського №2 та №4. Відтак є загроза затоплення підвалів цих багатоповерхівок.

Мешканці висловили бажання збільшити кількість місць для відстою автобусів, адже за новим проектом передбачено лише 6 паркомісць для автобусів. Натомість проект передбачає встановлення великого МАФу на 90 м. кв. перед вікнами будинків, хоч на місці цього могли б бути додаткові паркомісця. До цього ж МАФу приєднані туалетні кімнати для водіїв. Мешканці ж неодноразово просили перенести туалет з під будинків.

Були й інші зауваження, зокрема, стосовно ширити розвороту автобусів. Не врахована перспектива в подальшому розвороту тролейбусів.

Можна сказати, що ці організовані громадські слухання - безрезультатні, мешканцям не дали відповіді на питання, які їх турбують. Чому знову не врахували думку місцевих мешканців? Чому знову Шевченківська районна адміністрація робить так як їй вигідно, а не так як потрібно людям? Люди ставили питання щодо проблем району, але і на це вони не отримали відповіді. Фактично зустріч не вирішила нічого. Будівельні роботи тривають. Протоколу громадських слухань ніхто не представив», - повідомив Віталій Свінціцький.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ