Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Округ №116: чи зможе хтось перервати депутатський матріархат?

116-ий округ Львівщини охоплює як місто, так і область. До нього входять житлові масиви Рясне-1, Рясне-2, Левандівка, Шевченківський та Залізничний райони, а також села Брюховичі і Рудно.

Останні два рази на цьому окрузі впевнено перемагали жінки, які цього разу теж беруть участь у виборах. Проте і в чоловіків амбцій не менше. Отож, хто побореться за 116 округ на дострокових парламентських виборах, читайте в матеріалі Гал-інфо.

  1. Валерій Веремчук – «Громадянська позиція». Веремчук є чинним депутатом ЛМР та головою фракції «Народний контроль». Минулого разу він теж балотувався на цьому окрузі, втім йшов під знаменами «Радикальної партії Ляшка». Тепер же отримав підтримку Гриценка та Добродомова. Є також лідером львівської «Народної Самооборони».
  2. Ігор Зінкевич – самовисуванець, депутат ЛМР від партії "УКРОП". Засновник популярної спільноти «Варта-1».
  3. Ростислав Мельник – «Слуга народу». Голова будівельної корпорації «Ріел».
  4. Наталя Тимчій – «Батьківщина». Голова львівського осередку партії, працює у виконкомі Львівської обласної ради. Не цурається популізму, як і лідерка «Батьківщини» - Тимошенко.
  5. Ірина Подоляк – «Самопоміч». Чинна народна депутатка від цього округу. Раніше працювала у виконкомі міської ради. Є одним із авторів нещодавно прийнятого закону про мову, а також законопроекту № 5678, який, за словами львівських активістів, прийнятий в інтересах місцевих забудовників і допоможе їм знищувати історичні пам’ятки по всій Львівській області.
  6. Ірина Фаріон – «Свобода». Перемагала на цьому окрузі в 2012 році, але зі скандалом програла минулі вибори. Тоді вона отримала прізвисько «орлиця» та назвала своїх виборців «рабами, які не гідні голосувати за національну ідею». Під час тієї кампанії з’ясувалось, що Фаріон була членкинею "Комуністичної партії України". На цих виборах, за прогнозами експертів, є відвертим аутсайдером перегонів.

    Округ №115: кого відправить в парламент Сихів?

  7. Микола Княжицький – «Європейська солідарність». Народний депутат від «Народного фронту». Пройшов за партійними списками. Власник телеканалу «Еспресо» та один із головних авторів закону про мову. Займав керівні посади у «Газеті 24» і телеканалах «Тоніс», "СТБ", "УТ-1", та «ТВі».
  8. Володимир Доманський – самовисуванець. Селищний голова села Брюховичі.
  9. Володимир Клим – самовисуванець. Про цього кандидата практично немає інформації. Відомо лише, що Клим займався вантажними перевезеннями. Ні фотографій з ним, ні агітації за нього ми не знайшли.
  10. Іванна Козак – самовисуванка. Директорка ЛКП «Рясне-402», що розташоване в межах округу.
  11. Марта Романяк – «Голос». Начальниця управління інформаційних технологій, департамент розвитку Львівської міської ради. Раніше балотувалася до ЛМР від «Громадянської позиції».
  12. Світлана Лисецька – самовисування. Директорка ПП «Нарлік», членкиня Української партії «Зелена планета» та керівник мережі аптек.
  13. Василь Попович – «Сила і честь». Голова правління ПрАТ «Львів-Інтуртранс». Раніше Попович був депутатом ЛМР від партії «Наша Україна».

Пригадаємо історію перемог на окрузі №116

У 2002 році переміг Павло Качур. Його головним суперником був Микола Княжицький.

У 2012 році впевнено перемогла Ірина Фаріон.

У 2014 році перемогу здобула Ірина Подоляк, другим став Валерій Веремчук, Фаріон - лише третьою. 

У 2006 та 2007 роках парламентські вибори проходили лише за партійними списками. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ