Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Кабмін закликають забезпечити виконання закону №4550

Депутат фракції «Народний контроль», голова міжфракційного об’єднання з питань АТО у Львівській міській раді Віталій Свінціцький учора, 6 квітня, під час засідання сесії Львівської міської ради звернувся до Кабінету Міністрів України з вимогою здійснити необхідні заходи, які дадуть можливість реалізувати дію Закону №4550.

Віталій Свінціцький нагадав, що 16 березня  Верховна Рада України ухвалила Законопроект  №4550,  який передбачає для бійців АТО  та внутрішньо переміщених осіб компенсацію 50% вартості при купівлі та будівництві житла або пільговий іпотечний житловий кредит зі ставкою 7% річних.

Він зазначив, що для ефективного впровадження змін і можливості їх реалізації не на папері, а на ділі, необхідно як найшвидше здійснити низку заходів.

Зокрема, продовжити Державну цільову соціально-економічну програму будівництва (придбання) доступного житла до 2020 року.

Також потрібно внести зміни до Порядку надання державної підтримки для забезпечення громадян доступним житлом в частині  підтримки сімей учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб та що головне – передбачити кошти.

«Кожна сім’я учасників АТО та внутрішньо переміщених осіб має не лише право на житло,  а повинна його отримати.  Саме тому звертаємось до Вас із проханням забезпечити в повному обсязі фінансування та реалізацію програми доступного житла з ухваленими змінами», - йдеться у зверненні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ