Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через обмеження на польській митниці «Нова пошта» тимчасово не відправляє харчі до ЄС

Через введення обмежень на польській митниці Нова пошта тимчасово не приймає у відділеннях харчові продукти для відправки у всі країни ЄС.

Про це повідомили у пресслужбі Нової пошти. 

Уряд Польщі ввів тимчасові обмеження на імпорт та транзит низки продовольчих товарів з України — цукру, зернових, кондитерських виробів, фруктів, овочів, переробленої плодово-овочевої продукції тощо. Тому Нова пошта тимчасово не приймає будь-які продукти у складі міжнародних посилок, які прямують до ЄС.

"Нова пошта" чекає подальших роз’яснень урядів Польщі та України для уточнення можливих термінів відновлення таких відправок.

Нагадаємо, Польща до 30 червня заборонила ввозити з України сільськогосподарську продукцію, аби захистити інтереси польських аграріїв, вважають у країні. Слідом за Польщею про заборону імпорту агропродукції оголосив й уряд Угорщини. Зазначається, що Польща розблокує транзит через територію країни українських зернових культур до портів в Європу у ніч з 20 квітня на 21 квітня.

Окрім того, почала діяти тимчасова заборона на імпорт української агропродукції до Словаччини й Болгарії, але Угорщина, Словаччина й Болгарія не зупиняли транзит продуктів українського виробництва. Призупинення імпорту агропродукції з України розглядають і в Румунії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ