Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через повінь відсутній доїзд до ряду населених пунктів Львівської області

Інтенсивне потепління, котре провокує швидке танення снігів, скресання льоду на ріках, а також атмосферні опади у вигляді дощу стали каталізаторами повеневого стану, що склався наприкінці березня на території Львівської області.
На ранок 31 березня, в результаті такої гідрометеорологічної ситуації, був відсутній доїзд до 5 населених пунктів, підтоплений житловий будинок, школа, 42-і господарські подвір’я та 22-і присадибні ділянки. Найбільше постраждали населені пункти Дрогобицького, Мостиського, Старосамбірського, Сокальського, Жидачівського, Яворівського, Буського, Самбірського, Турківського районів та м. Борислав.
Першим стало випробування на міцність господарств у населеному пункті Новий Кропивник в заплаві річки Стрий ще 27 – 29 березня. У зону підтоплення потрапило 29 господарств, замулилось більше 20-ти криниць з питною водою. Руйнування дерев’яного настилу пішохідного підвісного моста спричинило відсутність сполучення з іншою частиною села, а це 48 будинків, у яких проживає 214 осіб. Постраждала культова споруда.
З метою своєчасного та фахового реагування на проходження весняного водопілля у підрозділах Головного управління МНС України в Львівській області (Бродовському, Городоцькому, Дрогобицькому, Жидачівському, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Стрийському, Самбірському, Сокальському, Сколівському, Старосамбірському, Турківському, Мостиському та місті Червонограді) створені мобільні оперативні групи, які із залученням фахівців Львівського «Облводгоспу», представників органів влади проводять обстеження зон повеневого ризику. Про це „Гал-info” повідомив Центр пропаганди ГУ МНС України у Львівській області.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ