Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Через розпалювання ненависті до України у Латвії заборонили ретрансляцію телеканалу "Россия"

Національна рада по електронним ЗМІ (NEPLP) Латвії на засіданні 31 січня ухвалила рішення на 3 місяці заборонити ретрансляцію та поширення програм російського телеканалу "РТР Россия" на території країни через розпалювання ненависті.

Про це повідомляє Прямий з посиланням на видання Delfi.

"Латвія не буде терпіти пропаганду Кремля на своїй території, і це ясний сигнал для недружніх країн і сил — ми захищали і будемо захищати свій інформаційний простір", — заявив заступник голови латвійської Нацради Іварс Аболіньш.

Так, порушення констатували у передачах  "Вечер з Владимиром Соловьевим" і "60 минут", де ведучі Ольга Скабєєва і Євген Попов.

Наприклад, у програмі "Вечер з Владимиром Соловьевим" 22 травня 2018 року, ведучий вороже висловився проти частини жителів України. Точніше, він вказує, що "частину українців (бандерівців) слід повісити і розстріляти". Крім того, він називає частину українців нацистами, антисемітами і бандитами.

А 11 січня 2018 року в програмі "60 минут" російський депутат Володимир Жириновський закликав до військових дій на території України.

"Неважливо, проти якої країни або народу спрямовані ненависть або розпалювання війни, це грубе порушення закону, проти якого NEPLP буде діяти з відповідною суворістю", - сказав член NEPLP Патрік Грива.

Нагадаємо, російська пропагандистка Ольга Скабєєва це критерій ставлення Росії до української держави.

Нагадаємо, що у Парламентській асамблеї Ради Європи російська пропагандистка Скабєєва намагалася спровокувати українських депутатів. Вона провокативно й агресивно намагалася втручатись у спілкування Геращенко з українськими журналістами. Нардеп Борислав Береза фізично "прикривав" Геращенко та заблокував доступ до неї пропагандистам.

Пізніше голова Чеченської Республіки Рамзан Кадиров пригрозив депутату Верховної Ради Бориславу Березі "дзвінким ляпасом", якщо той не вибачиться перед російською пропагандисткою Ольгою Скабєєвою.

Крім того, Скабєєва намагалась зірвати ефір "Прямого" під час коментаря керівника української делегації, віце-президента ПАРЄ Володимира Ар'єва.

Разом з тим, представники України в ПАРЄ вже давно реагують на російську пропагандистку виключно насмішливо. Зокрема, український нардеп Олексій Гончаренко подарував їй туалетний папір із зображенням президент РФ Володимира Путіна. А в жовтні минулого року Олексій Гончаренко взагалі спілкувався з російською пропагандисткою в гумових рукавичках, нагадуючи про хімічну атаку Росії на екс-розвідника Сергія Скрипаля у Солсбері.

"На жаль, щоб спілкуватись з російськими журналістами, треба бути в костюмах хімзахисту, бо ви вбиваєте людей", - заявив Гончаренко тоді Скабєєвій.

Також члени української делегації Парламентської асамблеї Ради Європи зірвали прямий ефір російській пропагандистці Ользі Скабєєвій, яка 9 жовтня нахабно провокувала українських політиків у кулуарах ПАРЄ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ